Sıcak hava uyarısı

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Cerit: "Günün en sıcak saatleri olan 10.00 ile 16.00'da mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalıdır"

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, günün en sıcak saatleri olan 10.00 ile 16.00'da mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu.
Cerit, yaptığı yazılı açıklamada, aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini beraberinde getirdiğini ifade etti.
Sıcaklıkların nem artışına bağlı olarak vücut ısısını arttırdığını aktaran Cerit, şu uyarılarda bulundu:
"Normalde terleme ile vücut ısısı dengede tutulmaya çalışılır. Ancak aşırı sıcaklarda sadece terleyerek vücut ısısı dengede tutulamaz. Yaşlılar, bebekler ve kronik hastalığı olanlarda terleme mekanizması ile vücut ısısının dengede tutulması her zaman mümkün olmayabilir.
Yine ortamdaki nem oranı yüksekse terleme suretiyle vücut ısısı yeterli düzeyde düşmeyebilir. Günün en sıcak saatleri olan 10.00 ile 16.00'da mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalıdır.
Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık tuz içeren sulu gıdalar almaya dikkat etmelidirler.
Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmeli, geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka giyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalıdır." (AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol