SİROMA ile amaç Roman vatandaşları topluma kazandırmak

Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu (SİROMA Projesi) Bilgilendirme Toplantısı ilimizde gerçekleştirildi. Proje kapsamında Projenin Ekip Lideri, iletişim ve Görünürlük Uzmanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı temsilcileri tarafından ilimize bir ziyaret gerçekleştirildi.

Toplantıda Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, SODAM yetkilileri ile Roman Dernek Başkanları hazır bulundular.
Toplantıda, katılımcılara Kırklareli Valiliği öncülüğünde Roman Vatandaşlarımıza yönelik uygulamalar ve çeşitli projelere ilişkin bilgilerin yer aldığı 10 dakikalık video gösterimi gerçekleştirildi. Ardından Aile ve Sosyal Politikalar, İl Milli Eğitim, İŞKUR Müdürlükleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve SODAM tarafından hayata geçirilen projeler, eğitimler, meslek kursları, müzik, dans, resim vb. gibi sanatsal çalışmalar ve sağlık uygulamalarına ilişkin bilgi aktarımında bulunuldu.
Toplantıda Projenin Ekip Lideri Peter Rieck tarafından proje detaylarını içeren sunum gerçekleştirilmiştir. Peter Rieck, projenin uluslararası konsorsiyum olan WYG Türkiye ve WYG International tarafından desteklendiğini, 24 ay süreli olduğunu ve faydalanıcılarının ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olduğunu belirtti. Projenin Genel Hedefinin "Romanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde işgücü piyasasına (sosyal güvenceli) girişlerini kolaylaştırarak sosyal içermeyi artırmak" olduğunu vurguladı.
Toplantıya katılan Roman Dernek Başkanları ve kuruluş temsilcileri projeye ilişkin sorular sordular ve proje ekibinin soruları cevaplamasının ardından toplantı sona erdi. Toplantı amacına ulaştı ve davetli konuklar ilimizde gerçekleştirilen çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sedat karacaduralıoğlu 07 Eylül 2016 Çarşamba 13:24:04

    çanakkalede kent konseyi roman vatandaşları toplumla birleştirme ve kazanma projesi uyguladı ve çok başarılı oldu.2013 yılında çanakkale kent konseyi kırklareline geldi projeyi anlattılar nasıl başarılı olduklarını eskiden romen mahallesine girilmezken şimdi rahat giriliyor.kent konseyi kurslar açtı atölyeler kurdukültür evleri açtı. örnek alınabilir.şehirde at arabası olanların arabalarına 5000 bin lira ile aldı alanlar kamyonet aldı taşımacılığa başladılar.kırklarelide olduğu gibi at arabaları alındı gösterip harar çuval ile çöp toplayanlarat arabaları devam ediyortrafiği köreltip tehlike yaratıyor ciddi alınırsa romenler toplumla uyuşur