Şevval Gümüş, Şefika Bronz Madalya Kazandı

7. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası (Turkish Open 2020) bu yıl 03-07 Şubat 2020 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştiriliyor. İlimizi 13 Sporcu ile
temsil eden Ergin Spor Kulübü şampiyonanın ikinci gününde Kırklareli’ne ve Türkiye’ye 2 madalya kazandırdı. Gençler Kategorisinde mücadele eden Şevval-Şefika Çakal kardeşler başarılı maçlar ortaya çıkararak madalyalar kazandılar. Şefika Çakal Uluslararası 3.olarak bronz madalyanın sahibi olurken, Şevval Çakal Uluslararası 2.lik ile gümüş madalya aldı ve ülkemizi 18-21 Şubat tarihlerinde İSVEÇ 'te düzenlenecek olan Dünya Başkanlık Kupasında temsil etmeye hak kazandı.

7th Turkısh Open Uluslararası Taekwondo Turnuvası 3-7 Şubat tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştiriliyor. 2.gün Gençler Kategorisinde Milli Takım adına Ülkemizi temsil eden, Ergin Spor Kulübü sporcularımız Şevval Çakal gümüş madalya, Şefika Çakal bronz madalya alarak uluslararası arenada kürsüde yer almayı başardılar.
Şevval Çakal kategorisinde 18-21 Şubat tarihlerinde İsveç'te düzenlenecek olan Dünya Başkanlık Kupasında ülkemizi milli takım adına temsil etmeye hak kazandı.
“2020 yılında başarı hikâyemize devam ediyoruz”
Ergin Spor Kulübü Başkanı Gökhan Yeşil yaptığı açıklamada; “Her yıl olduğu gibi 2020 yılında da milli takımlara sporcu kazandırmaya devam ediyoruz. Katıldığı her platformda kürsüde yer alan Ergin Spor Kulübü ve Sporcuları başarıdan başarıya koşuyor. 2020 yılında başarı hikâyemize devam ediyoruz. Yanımızda olamasa da, üzerimizde emeği ve katkısı büyük olan Hocamız Savaş Ergin 'e kazandığımız madalyaları armağan ediyoruz. Takım olarak hareket edildiğinde elde edilen bu kazanımlar tesadüf olmadığı gibi yeni başarıların da habercisi” dedi.
Batuhan Akkafa, Ecrin Sunman, Irmak Karaca, Irmak Cerci, Ayşenur Cerci, Ecenur Yıldızdal, Göktürk Turna, Şefika Çakal, Şevval Çakal, Rümeysa Nur Ergin, Zeynep İnce, Alptekin Şengül ve Esra Zeren milli takıma girerek ilimizi Turkish Open’da temsil ediyor.
“Sporcularımız üst düzeyde çalışma
disiplinine ve iş ahlakına sahipler”
Ergin Spor Kulübü Başkanı Gökhan Yeşil; “Sporcularımız üst düzeyde çalışma disiplinine ve iş ahlakına sahipler. Şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek adına çok yoğun bir tempoda çalıştılar. Sporcularımız tatamide ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Bundan önceki dönemde uluslar arası arenada aldığımız başarılar bunun en önemli göstergesi. 2020 yılında ulusal ve uluslararası alanda yakaladığımız başarı grafiğini devam ettiriyoruz. İlimizin adını başarılarla duyurmaya, milli takıma sporcu kazandırmaya ve bu doğrultuda çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bugün bu turnuvanın ilk milli sporcusunu çıkardık. Umarım diğer günlerde de bu başarıyı gerçekleştiririz” ifadelerini kullandı.
“Ciddiyetimizi
kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz”
Başkan Yeşil, kazandıkları başarılarla gündemde kalarak büyümeye ve gelişmeye devam ettiklerini belirterek, "Doğru bildiğimizi söyleyerek, karakterimiz ve kişiliğimizden ödün vermeyerek ve en önemlisi işimize olan saygımızı ve ciddiyetimizi kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz. Sporcularımızın çalışma arzusu ve hırsı bizleri umutlandırıyor. Planlı ve programlı çalışma ile ortaya koyduğumuz performans ve başarı göz ardı edilemez. Kırklareli halkı da ulusal ve uluslararası arenada bizleri temsil eden çocuklarımızın başarısını takdir etmeli. Kısa zamanda çok daha iyi olacağız ve Kırklareli'ne ve ülkemize çok sayıda başarı ve madalya kazandıracağız" şeklinde konuştu. Taekwondo sporunun hakkında konuşan Gökhan Yeşil, “TAE; Ayak, KWON; El anlamına gelmektedir. DO ise, ahlak ve fazilete ulaşmak için takip edilmesi gereken düşünce ve davranış biçimidir. Taekwondo kelime anlamıyla el ve ayaklarla uygulanan savunma ve vuruş tekniklerinden oluşan, sporcuda ahlaki değerlerin yüceltilmesine katkıda bulunan bir spor dalıdır.
Taekwondo, uzak doğu ülkelerinden Kore’nin Milli sporu olup, bu ülkede doğmuş, gelişmiş ve zamanla Dünya’ya yayılmıştır. Geçmişi 13 Asır öncelerine dayanmaktadır. Nitekim o çağlarda KORE’de yaşayan insanlar doğaya, vahşi hayvanlara ve haydutlara karşı kendilerini savunmak için tamamiyle ayak tekniklerini içeren bir savunma sistemi geliştirmişler ve buna “TAEGYON” yani “Ayak Sistemi” adını vermişlerdir. Yine aynı çağlarda KORE’ de uygulanmakta olan “KWONPOP” yani “Yumruk Metodu” olarak isimlendirilen sadece el tekniklerini içeren bir sistem daha bulunmakta idi. Bu arada 600’lü yıllarda KORE Yarımadası 3 Krallığa bölünmüş ve bu krallıkların en küçüğü olan SİLLA Krallığının genç asilleri ve savaşçıları kullandıkları çeşitli savaş silahlarının yanısıra yukarıdaki el ve ayak tekniklerini geliştirerek bir savaş aracı olarak kullanmak suretiyle silahsız savaş çalışmalarına da önem verip kendilerini düşmanlara karşı daha güçlü duruma getirmişlerdir. İşte bu insanlar el ve ayakla yaptıkları savunma tekniklerini, zamanla sistemleştirerek adına Taek-Kyon demişlerdir. Böylece de Taekwondo’ nun ilk temelleri oluşmuştur. Taekwondo 20. Yüzyıla gelene kadar geçirmiş olduğu evrimler sonucunda bu günkü şekline dönüşmüş, 1905 yılında da bir yarışma sporu olarak kabul edilmiştir. Nihayet 1966 yılında Uluslararası Taekwondo Federasyonu kurulmuştur. 208 ülke bu Federasyona üye olup, bu gün Taekwondo milyonlarca insanın yaptığı bir spor dalı haline gelmiştir. Taekwondo sporunun Ülkemize gelişi de 1960’lı yıllara rastlamaktadır. 1968 yılında resmi olarak Judo Federasyonu bünyesinde faaliyetlerini sürdürmeye başlamış ilk defa 1976 yılına resmi olarak Avrupa Şampiyonasına katılmış ve Ülkemiz takım halinde Avrupa İkincisi olmuştur. 1981 yılında Judo Federasyonu'ndan ayrılarak müstakil Federasyon olan Taekwondo Federasyonu Başkanlığına Mithat KOR getirilmiştir. Mithat KOR’ un Başkanlığı kısa sürmüş (12.01.1981-22.02.1982) 1982-1995 yılları arasında da Taekwondo Federasyonu Başkanlığını Prof. Dr. Esen BEDER yapmıştır. 1982 yılında Prof. Dr. Esen BEDER başkanlığında oluşan federasyon kurullarının çalışmaları başarı grafiğini arttırmış bu çalışmada Teknik Direktör olarak görev üstlenen İsmet IRAZ’ın bilinçli, disiplinli çalışma ve isabetli karar görüşleri ile ülkemizde Taekwondo’nun yapılması hızla devam etmiş, uluslararası alanda da bir çok başarılara imza atılmıştır” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol