“Sesimiz ve vicdanımız oldu”

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının yıl dönümünde bir mesaj yayımlayan Vali Osman Bilgin, “Milletimizin azim ve kararlılığının sembolü olan İstiklal Marşımızı yazarak adeta Kurtuluş Savaşımızın bildirisini yayınlayan; istiklal ve istikbalimiz için vatan topraklarının her karışında işgale karşı verilen mücadelede ortak sesimiz ve vicdanımız olan büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 83. yıl dönümünde saygıyla yâd ediyorum” dedi

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefat yıldönümünde bir anma mesajı yayımladı. Bilgin, mesajında Ersoy’un İstiklal Marşı ile Kurtuluş Savaşı’nın bildirisini yayınladığını, vicdanımız ve sesimiz olduğunu vurguladı.
Bilgin mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Milletimizin azim ve kararlılığının sembolü olan İstiklal Marşımızı yazarak adeta Kurtuluş Savaşımızın bildirisini yayınlayan; istiklal ve istikbalimiz için vatan topraklarının her karışında işgale karşı verilen mücadelede ortak sesimiz ve vicdanımız olan büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 83. yıl dönümünde saygıyla yâd ediyorum.
Tarihe ruh ve mana veren Mehmet Akif Ersoy, gelecek nesillere ilham olmuş duruşu ve kelimeleriyle sadece geçmiş değil gelecek nesillere de ışık tutacaktır. O’nun düşünceleri dün olduğu gibi bugün de aynı gerçekliktedir, yarın da öyle olacaktır. Mehmet Akif’in ideal nesil olarak önümüze koyduğu Asım’ın nesli olabilmek için gayret göstermeli, onun bize armağan ettiği İstiklâl Marşı’nın ve Safahat’ın ruhuna ve manasına uygun nesiller yetiştirmeye her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız bulunmaktadır.
O’nun bugünkü nesillere, edebiyata en çok örnek olması gereken yanı özellikle umutsuzluk karşısındaki asil tutumudur. İstiklâl aşkıyla tutuşan ve bu aşkla milyonların kalbini dirilten Mehmet Akif Ersoy’u, hakkıyla anmak, anlamak, O’na minnet borcunu ödemeyi gerektirir. Mehmet Akif’e minnet borcunu ise onu okuyarak, anlayarak, onu hissederek ancak ödeyebiliriz.
En zor şartların, çözülmenin ve umutsuzluğun hâkim olduğu bir dönemde Millî Mücadele ruhunun canlanmasına ömrünü adayan Milli Şairimiz, geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de eserleriyle fikir dünyamızı aydınlatmaya devam edecektir. Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı'nı milletimize hediye eden Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 83. yıl dönümünde rahmet ve şükranla anıyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol