Sert Hava Sert Futbol

Vali Mustafa Yaman Spor Kompleksi Bu hafta da çok kaliteli maçlara ev sahipliği yaptı. Sert rüzgarın hakim olduğu sahada futbolda bir o kadar sertti. Cumartesi günü 2 maçın oynandığı Vali Mustafa Yaman Spor Kompleksinde ilk olarak Kırklareli Doğuşspor U14 ile Vizeacarspor U14 karşı karşıya geldi. Karşılaşma Vizeacar U14’ün 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. İkinci maçta ise Üsküpspor U19 ile Büyükmandıra Adaspor U19 karşılaştı. Büyükmandıra Adaspor U19 rahat nir galibiyet aldı ve sahadan 4-1’lik skorla ayrılmayı başardı.

Vali Yaman Stadyumu'nda iki maç oynandı. Hava şartlarının sert olduğu günde sahada ki futbolda sert geçti. Sahaya önce Vizeacarspor ile Kırklareli Doğuşspor’un U14 takımları çıktı.
Hava şartlarının sert geçtiği günün ilk maçında, Vizeacarspor zorlandığı maçta rakibi K.Doğuşspor'u 1-0'la geçti.
Tek gol penaltıdan
İklim şartlarından dolayı zorlanan futbolcular genelde uzun topla oynamayı tercih etti. Vizeacarspor kontra atak futbolunu iyi oynadığı anlarda kanattan gelişen atakla ceza sahasında karşı karşıya kaldı. Kırklareli Doğuşspor savunması eksik yakalandığı atakta faul yapınca maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi.
Vizeacarspor yakaladığı büyük şansı değerlendirdi ve maçtaki tek golü kaydederek 3 puanı hanesine yazdırdı.
Soğuk hava zorladı
Muhabirlerimiz iki takım oyuncularına da mikrofon uzattı; Vizeacarspor futbolcusu "İyi oynadıklarını, havanın soğuk olduğunu ve iyi bir galibiyet aldıklarını vurguladı." KIrkalreli Doğuşspor futbolcusu ise "Hava şartları bizi zorladı.
Rakibimiz daha dirençliydi ve geride boşluk bıraktık. Onları tebrik ediyorum." şeklinde cevap verdi.
“Bu ligde kazanmaktan ziyade tecrübe edinmek önemli”
Bu liglerin öneminden bahseden Antrenörler “Bu hafta iki maçımızda da mağlup olduk. Haftaya daha iyi hazırlanarak iyi sonuçlar almak istiyoruz. Sonuçta bu ligde kazanmaktan ziyade tecrübe edinmek önemli. Gelişim Ligleri sayesinde, genç yetenekler dikkat çekebiliyor ve geleceklerini futbol anlamında çok iyi yerlere gelerek değerlendirebiliyorlar. Yetenekli, başarılı ve futbola âşık çocuklar dikkat çekemeyerek heba olmuyorlar.
Bu da başta bizler olmak üzere herkesi çok ama çok sevindiriyor. Bu tür organizasyonlarda büyük takımların dikkatini çekerek iyi yerlere gelmeyi başarmış birçok futbolcu var" ifadelerini kullandılar.
Büyükmandıra Adaspor
dörtledi
Günün ikinci müsabakasında Üsküpspor, Büyükmandıra Adaspor'u konuk etti. Kaliteli bir futbol ortaya koyan Büyükmandıra Adaspor girdiği gol pozisyonlarından yararlanmayı başardı.
Ev sahibi ekip rakip fileleri sadece 1 kez havalandırabildi. İlk yarıda sahadan 3-1’lik skorla ayrılan Büyükmandıra Adaspor, ikinci yarıda da üstünlüğünü korudu.
İlk yarısının 3-1 bittiği karşılaşmada Büyükmandıra Adaspor rakibini deplasmanda 4-1 geçmeyi başardı. Soğuk havaya rağmen iyi futbol sergileyen Büyükmandıra Adaspor oyuncuları maç sonunda oldukça mutluydu. Sahadan istediği sonucu elde edemeyen Üsküpspor futbolcuları rakiplerini centilmence tebrik ederek soyunma odasının yolunu tuttu. Büyükmandıra Adaspor zor deplasmandan 3 puanla döndü.
“Saha içerisinde her ne kadar rekabet
en üst seviyelerde olsa da”
Teknik adamlar takımlarının mücadelelerinin kendilerini mutlu ettiklerini kaydettiler. Şu sözlerle bu liglerin önemini vurguladılar; “Saha içerisinde her ne kadar rekabet en üst seviyelerde olsa da skor her zaman ikinci planda kalıyor.
Bu ligler genç futbolcularımızın profesyonelliğe adım atmalarına, rekabetin sadece saha içerisinde olduğuna ve sosyalleşmenin, kendini ifade etmeninin her zaman gerekli olduğuna oyuncuların şahit olmasına vesile oluyor. Bu bağlamda onlara sürekli bunu anlatıyoruz. Sahada öğrendikleriniz, nerelerde zayıf kaldığınızı tespit ederek, oralara yoğunlaşmalarını sağlıyor, ona göre çalışmalar yapıyoruz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol