Şerefle bezenmiş Türk bayrağının gölgesinde askerlik yemini edildi

Komutan Albay Oğuz “Vatan’ın evlatları gücünü halkının yüreğinden alır”

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı’nda 368. Kısa Dönem askerler 25 Ağustos 2017 Cuma günü düzenlenen tören ile yemin etti. Törende birliğe ilk katılan er ödülünü alırken, şiirler de okunarak duygu dolu anlar yaşandı. Törenin ardından asker olan evlatlarıyla kucaklaşan aileler ise adeta zamanı birkaç dakikalığına durdurdu. Acemilikleri biten askerler,

birkaç gün içerisinde usta birliklerine teslim olarak vatani görevlerini yapmaya devam edecekler.

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı, 25 Ağustos 2017 Cuma günü saat 10.00’da vatani görevi için Kırklareli’nde acemi birliği eğitimini tamamlayan askerlerin yemin törenine şahit oldu. Duygu dolu anların yaşandığı törende gözlerdeki gurur da dikkatlerden kaçmadı.

Yemin töreni öncesinde konuşan Kırklareli İl Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz, asker ocağına gönderinle evlatlarının kendi evlatları gibi görüldüğünü ifade ederek “Jandarma Genel Komutanlığı’nın en genç üyeleri olan 368.

Kısa Dönem yükümlüler geçmişi şanla ve şerefle bezenmiş Türk bayrağının gölgesinde şehitlerimizin manevi huzurunda ve siz değerli konukların şahitliğinde, icabında vatan uğruna canlarını feda edeceklerine dair yemin edeceklerdir. Bu anlamlı törene teşrifleriniz ile bizler mutlu ettiniz. Şahsım ve personelim adına hepinize saygılarımı sunuyorum ve hoş geldiniz diyorum” sözlerini dile getirdi.

“Daha güçlü ve bilinçli şekilde ailelerine geri dönecekler”

Asker ocağında hayata dair önemli kazanımlar ile donanıp evlerine dönecek evlatlar için gururlanılması gerektiğini dile getiren Albay Oğuz, “Biraz sonra yemin edecek genç Mehmetçiklerimiz, bu kutsal ocakta henüz dört haftadır eğitim görüyorlar. Bu kadar kısa süre içinde bile kendilerinde beklenen gayreti fazlasıyla gösterdiler. İşte karşınızda dim dik gururla ve şerefle durmaktadırlar.

Amacımız onları Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, aklı ve bilimi rehber edinen, karşılıksız yurt ve yurttaş sevgisi ile dolu, ahlaklı ve meslek sevgisiyle dolu, halk ile bütünleşen ve yardım eden bir nefer olarak yetiştirerek. Daha sonra verilecek görevleri en iyi şekilde yaptırmak. Daha güçlü ve bilinçli şekilde ailelerine geri göndermektir. İşte bu ruhla eğittiğimiz evlatlarınız şanlı Türk bayrağının huzurunda yemin edecekle” dedi.

“Dosta güven düşmana korku veren Mehmetçikler”

Ailelerin yaşanan tablodan dolayı onur duymasını hak ettiklerinin altını çizen Albay Oğuz, “Değerli anne babalar; bu görkemli tabloyu oluşturarak, “sizleri yüksek bir sevgi, heyecan ve coşku ile selamlayan bu seçkin evlatlarınız ile ne kadar guru duysanız azdır. Ne mutlu sizlere ki gözü vatan sevgisinden başka bir şey görmeyen böyle yiğitler yetiştirdiniz. Asil Türk milletine böyle Mehmetçikler hediye ettiniz. Sizleri; heyecan ve coşkuyla ile selamlayan bu tabloyu oluşturan evlatlarınız da sizler ile gurur duyuyorlar” ifadelerine yer verdi.

“Kendi evlatlarımız gibi…”

Asker ocağındaki askerlerin kendi evlatları saydıklarını vurgulayan İl Jandarma Komutanı Oğuz, “Vatan hizmeti için aziz Türk milletinin hizmetine verdiğiniz güzide evlatlarınızı, şimdi de biz kendi evlalarımız gibi, gözümüz gibi koruyacağız. Bundan emin olunuz. Genç silah arkadaşlarım, eğitiminiz süresince bir askerde bunması gereken özelikleri kazandınız. Ve mukaddes bayrağımız üzerine ellerinizi koyarak, bir birinize kenetlenip, ailelerinizin ve bizlerin huzurunda kutsal askerlik yemini edeceksiniz” şeklinde konuştu.

“Elindeki silahtan değil,halkının yüreğinden…”

Vatani görevlerini yapmaya devam etmek için acemi birliğindeki eğitimlerini tamamlayan yükümlüleri tebrik eden Komutan Oğuz, “Mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğumuz Jandarma Teşkilatı gücünü elinde bulundurduğu silahlardan değil, ulunsun güven ve sevgisinden, halkının yüreğinden alır. Bu sözden hareketle, vatanımızın milletimizin bölünmez bütünlüğünün ve demokrasinin tam olarak anlaşıldığı bu günlerde ülkemizin geleceği sizlere emanettir. Bu emanete tüm gücünüzle sahip çıkacağınıza eminim.

Attığınız her adımda Jandarma Teşkilatı’nın bir mensubu olduğunu unutmayacaksınız. Göreviniz esnasında her insansa değer vereceksiniz.

Suçlu bile olsa şefkatle yaklaşacaksınız. Kanun, nizam ve adaleti daima rehber edeceksiniz. Taşıdığınız bu üniformanın yüce Türk milletinin bir simgesi olduğunu asla unutmayacaksınız. Şunu iyi biliniz ki, burada yaptığınız ve yapacağınız her şey ülkeniz ve vatanınız içindir. Vatanı olmayanın hiçbir şeyi olmaz. Bu duygu ve düşünceler ile başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm aziz şehitlerimizi rahmet ile yad ediyor, tüm gazilerimize Allah’tan şifa diliyorum” ifadelerini kaydetti.

“Ana kucağının şefkatinden, baba ocağın sıcaklığından koparak asker ocağının kutsallığında buluştu”

Yemin eden kısa dönem yükümlüler adına konuşan Jandarma Er Salih Sansı, Samsun’dan vatani görevi için Kırklareli Jandarma Komutanlığı’nda acemi birliğinde eğitiminin tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Heyecan doluyuz, gurur doluyuz. Ana kucağının şefkatinden, baba ocağın sıcaklığından koparak asker ocağının kutsallığında buluştu. Bu kısa zamanda çelikten bir yumruk olduk. Anamız, babamız bizi bu kutsal ocağa gönderirken ‘Vatan senden hizmet bekliyor’ demişti. Bu ocakta zaman kısa olsa da çok şeyler öğrendik. Büyüğe saygı, arkadaşa sevgi, orduya, millete bağlılığı vazife aşkını ve Atatürk sevgisini öğrendik. Büyük Önder’in ilkelerini, devrimlerini yüreğimize kazıdık. Öyle çıktık karşınıza. Komutanım biraz önce huzurunuzda bayrağa ve silaha el basarak ant içtik. Hepimiz yüreğimizde Türk askerinin gururunu taşıyarak asker olduk. Milletin bizden hizmet beklediğini unutmayarak, vazifemize çok sıkı sarılacağız. Karşımıza çıkacak tüm engelleri aşacağız. Bundan emin olun. Komutanım emeğiniz boşa gitmeyecek söz veriyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene. Arz ederim” sözlerini dile getirdi.

Aileler ile kucaklaşmada duygusal anlar yaşandı

Törenin ardından 4 haftadır evlatlarının özlemini yaşayan aileler, başları dik gözleri ilerde gururlu Türk askerlerine şefkatli kollarıyla sarıldı. Aileleriyle bir araya gelen jandarma erler ise özlemlerini uzun kucaklaşmalar ile giderdi. Ailelerin evlatlarına kavuştuğu o an, asker ocağında gözlerin doldu. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol