“Senin Objektifinden Kıyıköy”

Kıyıköy’ün tanıtımına katkıda bulunmak ve turizm potansiyelini desteklemek amacıylaTürkAkım Projesi tarafından düzenlenen “Senin Objektifinden Kıyıköy” fotoğraf yarışmasında kazanan isimler belli oldu.

Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda “18 Yaş Üzeri” kategorisinde birinciliği Samet Güler kazandı. Aynı kategoride ikincilik ödülüne Hasan Zer, üçüncülük ödülüne ise Caner Başer layık bulundu.
“18 Yaş Üzeri” kategoride Faruk Öztürk, Murat Bakmaz ve Sare Kural mansiyon ödüllerini kazanırken, Vize Kıyıköy Kültür ve Turizm Derneği Özel Ödülü ise Hilmi Pekel’e verildi.
Genç fotoğrafçıların yarıştığı“18 Yaş Altı” kategoride birincilik ödülünün sahibi Lara Nisa Bayrak olurken, ikincilik ve üçüncülük ödüllerine ise sırasıyla Ece Bakım ve Kardelen Satkın layık görüldü.
Kıyıköy sakinlerininyer aldığı“Yerel Yetenekler Ödülü” kategorisinde ise, birincilik ödülü Cem Uçar’a, ikincilik ödülü Kerem Ayan’a, üçüncülük ödülü ise Tolga Uysal’a verildi.
Yarışmada 30 fotoğraf “Sergilemeye Değer” ödülüne layık görüldü. Dereceye giren tüm katılımcılara TürkAkım Projesi tarafından ayni ve nakdi ödüller verilecek.
Yarışmanın seçici kurulunda Fotomuhabiri Osman Örsal, Fotoğraf Sanatçısı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Merih Akoğul, Fotomuhabiri Ozan Güzelce, Vize Kıyıköy Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alptekin Yorulmaz ve TürkAkım Dış İlişkiler Yetkilisi Tülay Karadeniz yer aldı.
Seçici kurulüyesi Tülay Karadeniz, amatör ve profesyonel fotoğrafçıların yarışmaya gösterdiği yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Yarışmamıza Türkiye’nin dört bir yanından bini aşkın fotoğrafçı yaklaşık 3500 fotoğraf ile katıldı. Kıyıköy’ün tanıtımı için düzenlediğimiz bu etkinliklebeldenin turizm potansiyeline doğrudan katkıda bulunmayı umuyoruz.” dedi.
Seçici kurul başkanı Fotomuhabiri Osman Örsal ise katılımcıların yoğun ilgisi nedeniyle keyifli ancak zorlu bir seçim süreci yaşadıklarını belirtti. Örsal, “Yarışmamıza binden fazla amatör ve profesyonel fotoğrafçı nitelikli fotoğraflarla başvurdu.Bu katılım bizleri çok mutlu etti. Seçici kurul değerlendirmemiz esnasında dereceye girecek fotoğrafları belirlerken bir hayli zorlandık. Ödül alan fotoğrafların hem fotoğraf sanatının gelişiminde hem de Kıyıköy’ün güzelliklerini geniş kitlelere ulaştırmada etkili olmasını umut ediyoruz. Seçici kurul üyeleri olarak tüm katılımcılara içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.
Rusya kıyısından başlayıp Karadeniz’den ilerleyerek Türkiye’ye ulaşan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi, inşaat çalışmalarının başladığı 2017 yılından bu yana Trakya kıyısında karaya çıktığı nokta olan Kıyıköy’de toplumsal refahın, fiziksel altyapının ve turizm potansiyelinin gelişimi için çeşitli sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor.
Geçtiğimiz yıllarda Kıyıköy’de çocuklar, gençler ve yetişkinler için fotoğraf eğitimleri gerçekleştirerek bu eğitimlerde çekilen fotoğraflarla Kıyıköy ve İstanbul’da sergiler düzenleyen TürkAkım, bu şirin sahil beldesinin güzelliklerini daha da geniş kitlelere tanıtabilmek amacıyla bu yıl da amatör ve profesyonel fotoğrafçıların katılabileceği “Senin Objektifinden Kıyıköy” fotoğraf yarışmasını düzenledi.
“Senin Objektifinden Kıyıköy” fotoğraf yarışmasında dereceye giren karelerewww.kiyikoy.biz/yarisma sitesinden ulaşılabilir.
KAZANANLAR:
1-Samet Güler-18 Yaş Üzeri Kategori-Birincilik Ödülü
2-Hasan Zer-18 Yaş Üzeri Kategori-İkincilik Ödülü
3-Caner Başer-18 Yaş Üzeri Kategori-Üçüncülük Ödülü
4-Hilmi Pekel-18 Yaş Üzeri Kategori-Vize Kıyıköy Kültür ve Turizm Derneği Özel Ödülü
5-Faruk Öztürk-18 Yaş Üzeri Kategori-Mansiyon
6-Murat Bakmaz-18 Yaş Üzeri Kategori-Mansiyon
7-Sare Kural-18 Yaş Üzeri Kategori-Mansiyon
8-Lara Nisa Bayrak-18 Yaş Altı Kategori-Birincilik Ödülü
9-Ece Bakım-18 Yaş Altı Kategori-İkincilik Ödülü
10-Kardelen Satkın-18 Yaş Altı Kategori--Üçüncülük Ödülü
11-Cem Uçar-Kıyıköy Yerel Yetenek Ödülü
12-Kerem Ayan-Kıyıköy Yerel Yetenek Ödülü
13-Tolga Uysal-Kıyıköy Yerel Yetenek Ödülü.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Birincilik ve ikincilik fotoğrafları bu seçilenler arasında haketmiş denilebilir. Diğer seçilmeyenler nasıldır bilemeyiz. Ama diğer fotoğraflar birbirinin tekrarı şeyler. Yani internette sosyal medyada bile bunun on katı güzel örnekler var. Bu nasıl tanıtım fotoğrafları ? Sosyal medya daha iyi tanıtıyor o halde. Bazı fotoğraflarda nehirin denizin kenarındaki çer çöp kirlikil kareye girmiş. Böyle mi tanıtacaksınız ?

  2. yarış-ma-sanız da olurmuş bunlar tanıtıma yardım edecek fotolar mı? birikisi güzelse güzel geri kalanlar başka bir yerde çeksen bile kıyıköy diye yutturabileceklerin var içlerinde. sahil fotoları var. yakın plan. onu ben iğneadada çeksem size kıyıköy diye yuttururum. bir detay ayrıntı burası kıyıköy dencek tarafı yok. elinde balık tutan adam fotoğrafı mesela. ben onu size kırklareli balık halinde çekip yutttururum. yahu arka planda kıyıköye dair bir şey olur. nehir fotoğrafları var. rivada çeksem aynı kareleri elde eder ve kandırırım. arka plan detay vs hiç gözetilmemiş. fiyasko.

  3. dağ fare doğurdu 01 Ekim 2020 Perşembe 04:49:47

    dağ fare doğurmuş instagramda facebookta bile daha iyileri var. hem de beleşe reklam.