Seni hiç unutmadık, unutmayacağız

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin
82. Yılında Kırklareli’nde minnet ve saygıyla anıldı.

Bu yıl Pandemi tedbirleri gereği Kontrollü Sosyal Hayat Kuralları çerçevesinde düzenlenen Atatürk’ü Anma Programı, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı, saatler 09.05’i gösterdiği sırada iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak bayraklar yarıya indirildi. 

Düzenlenen Programa Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 55.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Kırklareli Belediye Başkanı, Protokol Üyeleri, Kurum Amirleri ile Şehit ve Gazi yakınları, Sivil Toplum Örgütleri, Kontrollü Sosyal Hayat kuralları çerçevesinde katıldı.
Programda bir konuşma yapan Kırklareli yahya Kemal beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarig Öğretmeni Fadime Bayram şunları kaydetti;
Bugün 10 Kasım. Ulu Önderimiz ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümü. Evet, bedenen bir ayrılış bu. Çünkü o, idealleri ve düşünceleriyle hep aramızda. Bugün burada, bu kısacık zaman diliminde Atatürk'ü tüm yönleriyle anlatmanın imkanı yoktur. Çünkü ünlü bir devlet adamının da dediği gibi; "Atatürk gibi insanlar bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devre için de doğmazlar. onlar öderlikleri ile yüzyıllarca milletlerin tarihlerinde hüküm sürecek insanlardır.
57 yıllık kısacık yaşamı içine yüzyılları sığdıran Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek, birçok devrim gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirdiği bu devrimlerle Tür Milletine çağ atlatmış, ülkemizin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Atatürk'ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev; Atatürk'ü anlamak, Cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek ve Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Ulu Önderim, Atatürküm; İyi ki bizimleydin, iyi ki bizimlesin ve bizimle var olacaksın. Sözlerime son verirken, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha sevgi, minnet ve özlemle anıyorum."
Bu konuşmanın ardından tören sona erdi.
Gün boyunca, pandemi kuralları çerçevesinde, daha önceden belirlenen saatler içerisinde odalar, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri Atatürk anıtına çelen sundular. Vatandaşla da bıraktıkları çiçekler ile Atatük'ü bir kez daha andılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol