Selin & Alper çiftine bir ömür boyu mutluluklar

Havaların ısınması ile birlikte düğün sezonu da açıldı. Haftasonu gerçekleşen düğünlerden birtanesi de Selin-Alper Karabacak çiftinin düğünüydü.
Güler-Bayram çiftinin oğulları Alper ve Atiye-Nihat çiftinin kızları Selin geçtiğimiz günlerde hayatlarını birleştirerek dünya evine girdiler. Aynı zamanda Kırklar Haber muhabirlerinden Bahar Gültekin’in de kuzeni olan Alper ile evlenen Selin’in mutlulukları görülmeye değerdi.

24 Mayıs Cuma akşamı Kapaklı Köyü’nde gerçekleşen kına gecesi ile başlayan düğünde yediden yetmişe herkes eğlendi.
Oğlan evinde yapılan yemekler düğün evine gelen misafirlere ikram edilirken geçtiğimiz cuma günü erkek tarafı kızın evine kına gecesi için gitti. Serin havası ve yemyeşil doğası ile dikkat çeken köy nüfusu az fakat şirin bir yerleşim yeri olması sebebi ile beğeni topladı. Bazı misafirler köye ilk defa gelirken köy meydanında yapılan kına gecesinde kız tarafı düğüne iştirak eden erkek tarafını karşılayarak eğlence için hazırlanan mekana götürdü.
Dans müziği ile kına gecesinin açılışını yapan çiftimize diğer konuklar da eşlik etti. Dansın ardından oyun havaları ile devam eden düğünde misafirler yerinde duramadılar. Halaylarla süslenen gecede bol bol fotoğraf çektiren çiftimiz bu mutlu günü ölümsüzleştirdiler.
Oynan oyunların ardından kına merasimine geçildi. Hazırlanmak için eve götürülen geline akraba ve arkadaşları da iştirak etti. Kırklareli kına gecelerinin olmazsa olmazı bindallı ile hitap edilen kıyafet geline giydirilirken yakılan mum ve maytaplarla gelinin etrafında dönüldü. Uzun bir grup halinde gelinin etrafında toplanan genç kızların kolllarına tülbent ve şal da bağlanarak adet yerine getirildi. Kınayı yakan hanımlar, türkülerle gelini ağlatırken gelinin anneside konuklara şeker atarak diğer bir adeti tamamladı. Ardından damat gelerek gelini kuçaklayıp kaçırdı. Hemen akabinde geri dönen gelin ve damat orkestranın müzikleri ile coştu.
Kına gecesinin ertesi akşamı cumartesi günü gelin alma ile devam eden düğün programında davetliler tekrar Kapaklı Köyü’nün yolunu tuttular. Kuaförde hazırlan gelin ve damat profesyonel fotoğraf çekiminden sonra köye giderek merkezden gelenleri karşıladılar. Gelini davul zurna ve dualar eşliğinde almaya gelen damat tarafının mutluluğu gözlerinden okunurken gelin tarafında durum daha farklıydı. Özellikle gelinin annesi gözyaşlarına boğulurken gelin kapama adeti ile damat biraz terletildi. Gelinin yakınlarına hediye olarak bir miktar para veren damat gelini almadan önce babası kırmızı kuşağı kızına bağladı. Yapılan dua ve getirilen tekbirlerin ardından davul ve zurna eşliğinde oyunlar oynandı. Bununla birlikte yol kesen köy gençleri de harçlıklarına alarak düğün gelenekleri tam anlamıyla sürdürüldü. Gelini alıp damat evine gelen eş-dost ve akrabalar düğün evinde yemek yedi.
Bu arada düğün evindeki     kalabalık ve koşuşturma da bir hayli fazlaydı. Gelin evinin önünde öğlen saatlerinden itibaren çalgı ekibi görev alırken misafirler çalan oyun havaları ile hoşça vakit         geçirdiler.
Deva Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen görkemli düğün merasimine Ayki Organizasyon damgasını vurdu. Gelin yolu ve gelin masası ile salonun güzelliğine güzellik katan ekip ile birlikte Deva Düğün Salonu çalışanları da geceye renk kattı. İlk olarak dans ile başlayan düğünde ardından nikah töreni yapıldı.
Hemen akabinde ise pasta kesildi ve takı törenine geçildi. Gelin ve damatda takılan takılar sırasında anı fotoğrafları da çekilerek bu güzel gün hatıralara eklendi.
Misafirlere yaş pasta-kuru pasta ve meyvesuyu ikram edilirken gelin ve damadın ailesi tek tek davetlilerle ilgilendi. Deva Düğün Salonu müzik ekibinin şarkıları ile eğlenen davetliler oyunlar oynadı, halaylar çekti.
Düğünün sonlarına doğru çalan hareketli dans müzikleri gençleri coşturdu. Gelin ve damada iyi dilek ve tebriklerile salondan ayrılan konuklardan sonra düğün sona erdi. Bizde Önadım Medya Grubu olarak çiftimizi gönülden tebrik ediyoruz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol