Selçuk; “Kırklareli’nde eğitimin ortaya koyduğu performans bizleri sevindiriyor”

Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk dün Kırklareli’nde bir dizi ziyaret ve açılış gerçekleştirdi. Selçuk ilimizin eğitimle ilgili gidişatından memnuniyet duyduklarını belirterek; burada eğitimin ortaya koyduğu performans, eğitimle alakalı yapılan işlemler bizi sevindiriyor. Çünkü bazı illerimizin çok daha öncü şekilde eğitimde kaliteyi, standartları yükseltmeye çalışması elbette önem taşıyor” dedi. Bakan Selçuk ilimizde Vali Osman Bilginle,
AK Parti binasında ise partililerle de buluştu. Ziya Selçuk daha sonra öğretmenlerle de bir araya geldi…

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çeşitli açılış ve ziyaretler için geldiği Kırklareli’nde dün ilk olarak Vize ilçemizde Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Temel Atma Töreni'ne katıldı. Daha sonra il merkezinde Mutlu Yarınlar Anaokulunun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Selçuk, törende yaptığı konuşmada, "Yapılan araştırmalar gösteriyor ki bir çocuk erken çocukluk eğitimi almışsa akranlarına asgari iki sene fark atıyor. O yüzden de erken çocukluğa dair vurgumuzun daha da güçlenerek devam etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kırklareli programı kapsamında Mutlu Yarınlar Anaokulu açılış törenine katıldı. Bakan Selçuk, yaptığı konuşmada bölgede böyle bir anaokulunun bulunmasının sadece şimdiyi değil, geleceği de kurmanın ve inşa etmenin müjdecisi olduğunu belirtti.
Erken çocukluk eğitimi almış çocukların, eğitimde akranlarıyla aralarında en az iki sene fark oluştuğunu söyleyerek 2023 Eğitim Vizyonu'nda okul öncesi eğitimin gelişimini ısrarla vurguladıklarını belirten Selçuk, "Mesleki eğitimi birinci öncelik olarak her zaman vurguluyoruz ama bunun yanı sıra vurguladığımız bir diğer konu okul öncesi eğitim. Bir çocuğun hayatının başlangıcı, gömleğin ilk düğmesi denilebilecek nitelikte bir hususiyet, çok önemli. Bu yüzden okul öncesi eğitime mümkün olduğu kadar daha fazla yatırım yapmanın peşindeyiz. Burada 3, 4, 5 yaş için hizmet verecek pırıl pırıl güzide bir okulumuz inşa edildi." diye konuştu.
Selçuk; bu okulda çocukların, öğretmenlerin mutlulukla sevinçle eğitim öğretim hayatlarını sürdüreceklerini dile getirerek erken çocukluk eğitiminin güçlü olmasının, aslında ilkokulun, ortaokulun, hatta üniversitenin güçlü olması anlamına geldiğini vurgulayan Selçuk, "Yapılan araştırmalar gösteriyor ki bir çocuk erken çocukluk eğitimi almışsa akranlarına asgari iki sene fark atıyor. O yüzden de erken çocukluğa dair vurgumuzun daha da güçlenerek devam etmesi gerekiyor. Bunu el birliği ile iş birliği ile yapacağımıza eminim. Bundan sonraki faaliyetlerimizde de bunu dikkate alacağız." ifadelerini kullandı.
Kırklareli'nin eğitimle ilgili gidişatından memnuniyet duyduklarını dile getiren Bakan Selçuk, Millî Eğitim Bakanlığı olarak her ili ayrı ayrı takip ettiklerini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ama burada eğitimin ortaya koyduğu performans, eğitimle alakalı yapılan işlemler bizi sevindiriyor. Çünkü bazı illerimizin çok daha öncü şekilde eğitimde kaliteyi, standartları yükseltmeye çalışması elbette önem taşıyor. Ülkemizdeki bütün okullarla beraber bu okulumuzda da meslektaşlarımla beraber çocuklarımız için bir gelecek inşa edeceğiz. Bu okulumuzun, bu kurumumuzun herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
Bakan Ziya Selçuk Kırklareli programı çerçevesinde daha sonra Vali Osman Bilgin ile makamında buluştu. Ardından AK Parti İl Başkanlığında, Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile İl Başkanı Alper Çiler önderliğinde partililerle buluşan Bakan Ziya Selçuk, Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen öğretmen buluşmasının sonrasında ilimizden ayrıldı.
(MEB)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol