Selahattin Minsolmaz, “Orman yangınlarına karşı tek ses, tek yürek olmalıyız”

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, PKK'nın üstlendiği orman yangınlarının yurt genelinde büyük zararlara ve doğa katliamına sebep olduğunu ifade etti. Minsolmaz, orman yangınlarının fedakar orman teşkilatı çalışanları sayesinde söndürüldüğünü belirtti.

Ormanların tüm canlılara ait olduğunu ifade eden Selahattin Minsolmaz, “PKK'nın üstlendiği orman yangınları yurt genelinde büyük zararlara ve doğa katliamına sebep oldu. Terör örgütü PKK; bizzat bu yangınları üstlenirken, PKK’ya tek laf söyleyemeyen CHP ve HDP; bu yangınları canı pahasına söndüren, orman teşkilatını, Orman Bakanını ve Hükümeti hedef alıyor. Devletin yaptığı, yol, baraj, boru hattı, enerji hattı gibi kamusal projelerde ve maden faaliyetlerinde ağaç kesiliyor diye eylem yapan CHP ve HDP’nin; hain terör örgütü PKK’nın üstlendiği ve yurt genelinde binlerce hektara varan, tüm canlılara zarar veren bu yangınlara karşı sessizliği dikkat çekiyor. 

Ormanlarımız Devletin ve Milletin yani hepimizin, hatta tüm canlıların. Hain bir terör örgütünün tüm canlıların hayatına kastederek yaptığı bu yangınlar, orman teşkilatımızın fedakar çalışanları sayesinde söndürülmektedir. Ancak yüreklerimizde ve doğada yaptığı tahribat en acı şekliyle ortada kalmaktadır. Böylesi alçakça kundaklamalara karşı, siyasi işbirlikleri sebebiyle suspus olanların; yarın diğer çevre olaylarında göstereceği duyarlılığa kim inanır, kim itibar eder? dedi.
Samimi çevre duyarlılığı; çevre tahribatını yapan kişiye göre olmaz cümlesine vurgu yapan Minsolmaz, “ Üstelik sadece hainlik, nefret, Türkiye’ye olan düşmanlık güdüleriyle ve sadece zarar vermek amacıyla yapılan bu yangınlara karşı tek ses ve tek yürek olmak gerekmez mi? Siyasi angajmanınız ne olursa olsun; orman yakan, polis, asker şehid eden bir terör örgütünün hiçbir eyleminin tepkisiz bırakılmamalıdır. Hele hele bu hain örgüte sessiz kalınırken, her olayda dönüp devlete, hükümete ve resmî görevlilere saldırılmamalıdır. “ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. çölcüler ve doğacılar 29 Ağustos 2019 Perşembe 04:10:52

    Medeni hayat veren tabiatla ortak yaşayandır. Bedevi çöl etmek için tabiatı yakandır. Medeni bedevi ise "şu kadarcık zeytin" için ağaçlarına lüzumsuz ve ormana kağıtlık ve ahşap masalık diyen andavaldır.

  2. Sadece orman yangınları için değil 29 Ağustos 2019 Perşembe 12:19:14

    Sayın Minsolmaz Ormanlarımız söz konusu olduğunda sadece orman yangınları yetmez. Istrancalarımızı bilirsiniz. Yer gök vasıfsız denecek taş ocakları maden arama faaliyetleriyle delik deşik edilmiş durumda. O kadar göz önünde gerçekleşiyor ki. Yerleşim yerlerine su kaynaklarına yakın. Onlar için de sizin bşrşeyler demeniz gerekmez mi ?