Selahattin Minsolmaz, “Trakya Hızlı Tren’e hızla yaklaşıyor

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’ni İstanbul’a bağlayacak ‘Hızlı Tren’ projesi son hızla devam ediyor. AK Parti Kırklareli
Milletvekili Selahattin Minsolmaz’da İstanbul/Halkalı-Edirne/Kapıkule Hızlı Tren Hattı İnşaat Şantiyesini ziyaret etti.
Minsolmaz burada ihale edilip temeli atılan Çerkezköy-Kapıkule kesiminin projesi ve inşaat çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Projenin 2023’te tamamlanmasının planlandığını duyuran
Selahattin Minsolmaz, “Büyükkarıştıran, Lüleburgaz ve Babaeski istasyonlarıyla en fazla yolcu ve yük istasyonu ilimiz
Kırklareli’nde olacak.” dedi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz İstanbul/Halkalı-Edirne/Kapıkule Hızlı Tren Hattı İnşaat Şantiyesini ziyaret etti.
2023 yılına kadar tamamlanması hedeflenen proje ile ilgili bilgiler alan Selahattin Minsolmaz, “229 Kilometrelik hattın 75 kilometresi İstanbul’da planlanırken hattın 40 kilometresi Tekirdağ, 60 Kilometresi Kırklareli, 54 Kilometresi ise Edirne İl sınırları içerisinden geçiyor.

Büyükkarıştıran, Lüleburgaz ve Babaeski istasyonlarıyla en fazla yolcu ve yük istasyonu ilimiz Kırklareli’nde olacak. “ dedi. Projede çalışmaların son hızla devam ettiğini kaydeden Minsolmaz, “İstanbul/Halkalı-Edirne/Kapıkule Hızlı Tren Hattı İnşaat Şantiyesindeyiz.Trakya; Hızlı Tren’e hızla yaklaşıyor. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerini İstanbul’a bağlayacak ‘Hızlı Tren’ projesi son hızla devam ediyor. İstanbul Halkalı’dan başlayarak Edirne Kapıkule’de sonlanacak 229 kilometrelik hızlı tren projesinin ihale edilip temeli atılan Çerkezköy - Kapıkule kesiminin Proje Koordinatörü Ersan Sevinç beyden proje ve inşaatı hakkında bilgi aldık. Trakya Hızlı Tren Hattı; Sirkeci’den başlayıp, Halkalı, Kabakça, Çerkezköy, Büyükkarıştıran, Misinli, Lüleburgaz, Babaeski, Havsa güzergahından Kapıkule’ye varacak. Tekirdağ ve Kırklareli’ne birer kol ayrılacak. Ülkemizin, Bölgemizin ve Ulaştırma Altyapı Bakanlığımızın önemli projelerinden olan Trakya hızlı tren projesinin Çerkezköy Kapıkule bölümü Avrupa Birliği Kredisi ile Halkalı Çerkezköy bölümü Ulaştırma Bakanlığı tarafından finanse ediliyor. Halkalı Marmaray hattıyla da entegre olacak projenin bütünün 2023’te tamamlanması planlanıyor. 229 Kilometrelik hattın 75 kilometresi İstanbul’da planlanırken hattın 40 kilometresi Tekirdağ, 60 Kilometresi Kırklareli, 54 Kilometresi ise Edirne İl sınırları içerisinden geçiyor.
Büyükkarıştıran, Lüleburgaz ve Babaeski istasyonlarıyla en fazla yolcu ve yük istasyonu ilimiz Kırklareli’de olacak. İnşaatı hızla devam eden Trakya Hızlı Tren Hattı’nın koridoru üzerinde; Sivas-Kars Hızlı Tren, Ankara Sivas Hızlı Tren ve İstanbul-Ankara hızlı Tren projeleri de bulunuyor. Önce Edirne’den Kars’a. Sonra Londra’dan Pekin’e. İpek Yolu’nu yeniden ve raylı sistemle canlandıracak proje ve alt bileşenlerinin ülkemize ve bölgemize katkısı büyük olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in “anayurdu demir ağlarla örme ülküsünü”; hızla ve emin adımlarla yerine getiriyoruz hamdolsun.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol