Selahattin Minsolmaz; “Kıyıköy Aile Sağlığı Merkezi yakında hizmette”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kıyıköy Aile
Sağlık Merkezi’nin yakın zamanda bitirilerek hizmete açılacağını duyurdu. İlimizin önemli turizm bölgelerinden biri olan Kıyıköy’de önemli bir sağlık yatırımı bitme noktasına geldi. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kıyıköy Aile Sağlık Merkezi’nin tamamlanma aşamasında olduğunu açıkladı. 

Beldenin yaz aylarında nüfusunun arttığını ve bu yatırımın oldukça önemli olduğunu vurgulayan Selahattin Minsolmaz, “ Güzel Vize’mizin turistik beldesi Kıyıköy; Kırklareli il merkezine 88 km, Vize ilçe merkezine 36 km uzaklıktadır ve beldenin yüzölçümü 155 km2’dir. Kıyıköy beldemizde yaklaşık nüfus 2100 kişi olmasına rağmen, tatil beldesi olduğundan yaz aylarında nüfus 10 katına kadar çıkarak 20.000’i bulmaktadır. Kıyıköy Beldesinde bulunan mevcut Aile Sağlığı Merkezi Binası Yapım Yılı 1980 olup eski ve yıpranmış olduğundan hizmet kalite standartlarına uymamaktadır. Ayrıca beldede bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu uygun kamu binası bulunmadığından kiralık bir binada ve hizmet standartlarına uymayan fiziki koşullarda hizmet vermektedir. Vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunan Aile hekimiği ve 112 İstasyonunun uygun olmayan fiziki mekanlarda hizmet vermesi nedeniyle yeni hizmet binası yapımı ihtiyacı ortaya çıkmıştır. “ dedi.
Projenin bütçesi ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Selahattin Minsolmaz, “Valiliğimiz ve Vize Kaymakamlığımızın desteği ile yapılan girişimler sonucunda; bütçesi Beldede TÜRKAKIM Gaz projesini yürüten yüklenici firma olan SOUTH STREAM firması ve Kıyıköy Belediyesi tarafından karşılanmak üzere mevcutta bulunan ve Sağlık Bakanlığına tahsisli olan arsaya 2 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi + 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Binası yapılması için protokol imzalanmıştır. Yapılan protokol sonrasında vakit kaybedilmeden işlemlere başlanmış olup hizmet binasının ihale ve inşaat çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Halihazırda bina tamamlanma aşamasında olup fiziki olarak %95 seviyesine ulaşmıştır. Yakın zamanda tamamlanacak olan Sağlık Tesisi Kıyıköy’de yaşayan vatandaşlarımıza ve turistlerimize aile hekimliği ve 112 hizmetleri sunmak üzere hizmete başlayacaktır. Kıyıköy’ümüze ve değerli hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.



Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. aylar yıllara dönmese 04 Ağustos 2019 Pazar 14:50:04

    Ne zor değil mi halka hizmet kalemi rantiye olsaydı yıldırım hızıyla biterdi.

  2. Yorumcu arkadaş Geç bile olsa yapılan iyi şeylere sevinmeyi becerememekse bizlerin marifeti oldu. İlla bir şerh düşücez. "Ama"sız bir cümlemiz kalmadı. Yapanlardan emeği geçenlerden Allah razı olsun.