Sel suları Sisli Vadi’deki güzel anıları da aldı götürdü

Kırklareli’nde sağanak yağış uyarısı verilmesiyle başlayan süreçte, İğneada’da iki gün yoğun yağış alan bölgede sel felaketi meydana geldi. İğneada’nın Sisli Vadi mevkiinde meydana gelen sele ivedilik ile müdahale eden ekipler, yoğun sağanak yağışı ve taşkın yüzünden büyük zorluklarla mücadele etti.

Tüm canları kurtarmak için aralıksız çalışan 946 personel, 162 araç, 2 helikopter, İnsansız Hava Araçları ile havadan ve karadan müdahale etti. Kaybolan 16 kişiden 10’u kurtarılırken 6 kişinin ise cansız bedenlerine ulaşıldı.
Olay ile ilgili gerekli soruşturmanın başlatıldığını ifade eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada Beldesi Sisli Vadi’de bungalov evlerin bulunduğu bölgede yaşanan sel felaketi nedeniyle vatandaşlarımızın vefat etmesi hepimizi derinden üzmüştür. Söz konusu olaya ilişkin Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği tespit edilen işletme sahibi hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan başlatılan ceza soruşturmasında gözaltı kararı verilmiştir” sözlerini kaydetti.
Geçmiş Olsun Kırklareli
Meydana gelen sel felaketine tüm ekipleriyle müdahale eden Kırklareli Valiliği, koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdü.
Arama kurtarma çalışmalarının sonra ermesiyle birlikte bilgilendirme yapan Kırklareli Valisi Birol Ekici, “5 Eylül 2023 Salı günü meydana gelen aşırı yağışlar sonucu; İlimiz Demirköy İlçesi İğneada Beldesi Sisli Vadi mevkiinde 16 vatandaşımızın mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz ivedilikle bölgeye sevk edilmiş olup, arama tarama ve kurtarma çalışmaları sonucu 10 vatandaşımız kurtarılmıştır” dedi.
Tüm şartlar seferber edildi
Yapılan yazılı basın açıklamasında gerekli tüm şartların seferber edildiğini dile getiren Vali Ekici, “946 personel, 162 araç, 2 helikopter, İnsansız Hava Araçları ile havadan ve karadan 7/24 esasıyla aralıksız şekilde devam eden arama kurtarma çalışmaları sonucunda maalesef ki 6 vatandaşımızın da cansız bedenlerine ulaşılmış olup 7 Eylül 2023 Perşembe günü itibariyle arama ve tarama çalışmalarımız tamamlanmıştır.
Selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.
Devletimiz ilk dakikadan itibaren yanımızda oldu
Gerekli tüm ekiplerin Sisli Vadi’ye intikal ederek çalışmalara katıldığını vurgulayan Vali Ekici, “İlimizde yaşanan sel ve su baskınında ilk andan itibaren devletimizin tüm destek ve imkanlarını seferber eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya, sel bölgesine gelerek arama tarama çalışmalarını koordine eden İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Münir Karaloğlu’na ve AFAD Başkanımız Vali Sayın Okay Memiş’e şükranlarımı sunuyorum.
Ayrıca ilimizde yaşanan sel ve su baskınında ilk andan itibaren havadan ve karadan olmak üzere  arama tarama ve kurtarma faaliyetlerine katılarak AFAD koordinesinde aralıksız canla başla çalışan personelimize, Milli Savunma Bakanlığımıza, Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, İl Özel İdaresi, DSİ, Karayolları, Orman İşletme, Belediyeler, Kızılay, 112, UMKE, JAK, PAK, askeri birliklerimiz, STK’larımız, Diyanet Vakfı, Beşir Derneği, ANDA, AKUT, İHH, SAR, MAG, HAYRAT, Basın mensublarımıza ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.  Allah ülkemizi, ilimizi tüm afetlerden korusun” sözlerini kaydetti. (N.Şensöz)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol