Şeker güven tazeledi

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı 31. Olağan genel kurulunu dün gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Ali Fuat Şeker, tek listeden seçime girdiği genel kurulda güven tazelemiş oldu…

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı 31. Olağan genel kurulu 7 Ocak Pazar günü (dün) saat 11.00’de Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Eğitim ve Kültür Salonunda yapıldı. Yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından kurulan divan teşekkülü ile genel kurul da açılmış oldu. Genel kurula; CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler önderliğinde teşkilat mensupları, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, İYİ Parti teşkilatı, Kırklareli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Kahraman ve yönetimi,  Esnaf Odaları, davetliler ve üyeler katılım gösterdiler. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Oda Başkanı Ali Fuat Şeker Yönetim Kurulu faaliyet raporunu okudu
Şeker konuşmasında şunları kaydetti;
“Görev yaptığımız 4 yıl içinde çalışma arkadaşlarımızla birlikte görevimizi layıkıyla yapmaya çalıştık. Odamızda üyelerimizin basit usul muhasebe kayıtlarını eksiksiz tutmaya çalıştık. Üyelerimizin hak ve menfaatlerini kollama noktasında, kamu kurumlarında, Valilikte, Belediye’de, İl Trafik Komisyonlarında en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. İlimizde taksi plakaları olduğu halde aktif halde çalışmayanların sektöre girişlerini 2 yıl önce 2019 yılı başına kadar ertelettik. Aksi halde bir duraktaki araç sayısı birden iki katına çıkacaktı. Yeni açılacak taksi duraklarına aktarma girişimlerimiz devam etmektedir. İlimizde ve ülkemizde ulaşım sektörü kapasitenin üstünde araçla çalışmakta kıyasıya bir rekabet ortamı oluşup, büyük bir kıyım yaşanmaktadır. Personel ve öğrenci servisi taşımacılığı yapan esnafımızın haklarını korumak, sektöre girişi bir kurala bağlamak için S Plakası ile ilgili çalışmalar başlatılmıştır. Sayın Valimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. S plaka uygulaması yalnız bizim merkez ilçemizi değil, tüm ilçelerimizi kapsayacaktır.
İlimizde yük nakli yapan kamyonlu esnafımızın sorunlarına çözüm olabilmek için mücadele ettik. Kamyoncu Kooperatifi yöneticilerimizle birlikte Sayın Valimizi, Belediye Başkanımızı, kamu kurum amirlerini ziyaretlerde bulunduk. Gerçi onların tüzel kişilikleri var. Kendi hak ve menfaatlerini koruma gücüne sahipler. Sorunlar yalnız bizim ilimizin değil, tüm Türkiye’nin kanayan yarasıdır. Görev yaptığımız süreç içerisinde eksiklerimiz, hatalarımız oldu ise hakkınızı helal edin.”
Şeker’in bu konuşmasının ardından sırasıyla; Denetleme Kurulu raporu, gelir-gider tabloları, tahmini bütçe sırasıyla okundu ve oylandı. Dilek ve temennilerde tekrar bir konuşma yapan Başkan Ali Fuat Şeker şunları söyledi;
“Yolcu ve yük nakli işini icra eden esnafımız özellikle rekabet şartlarının yoğunlaştığı bu dönemde daha az kazanıyor ve daha zor ayakta duruyor. Biz yöneticilere düşen görev el emeği, göz nuru ve meslek bilgi ve tecrübesi ile çalışan meslek mensuplarımıza yardımcı olmak, haklarını korumak ve onları her düzeyde en iyi şekilde temsil edebilmektir. Üye sayısı esas alındığında Türkiye’deki Şoför Odaları en büyük meslek kuruluşlarıdır. Siyasi görüşlerimiz ve yönetim anlayışımız kendimize özgü kalmak kaydıyla, şoför esnafımızın sorunlarının çözümünde, haklı beklenti ve taleplerinin karşılanmasında meşru hak ve menfaatlerinin korunmasında ortak bir paydada buluşmak ve gayret göstermek zorundayız. Bu bakımdan teşkilatlarımız sadece aidat toplayarak ya da hizmet ve onay ücreti alarak giderlerini karşılayan birer kuruluş olmaktan çok üyelerine gerçek anlamda hizmet verebilen kurumsal yapılara dönüşmesi vazgeçilmez bir olgu olarak karşımızda duruyor. 2000’li yılların başına kadar Şoförler Odaları ruhsat dahil ehliyet hizmetleri veriyordu. Bugün ise sadece plaka basımı yapıyor. Bakanlığımız radikal kararlar alıp, Şoförler Odalarının gelirlerini artırma noktasında çalışmalar yapmalıdır. Her zaman devletinin, milletinin yanında olan nakliyeci esnafımız ülkemizin ekonomik ve toplumsal hayatında vazgeçilmez öneme sahiptir. Şoför esnaflarımızın ekonomik ve sosyal kalkınmanın dengeli biçimde dağıtılması ve sürdürebilmesinde, işsizliğin azaltılması istihdamın artmasında çok olumlu katkıları vardır. Her zaman huzur, güven ve istikrardan yana olan esnafımız 15 Temmuz 2016 yılındaki hain kalkışmada dimdik devletinin yanında mücadele etmiştir. Şoför esnafları olarak bizler vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği için her zaman mücadele etmeye, fedakarlık yapmaya hazırız.
Ülkemizde en fazla dolaylı vergi ödeyen esnaf kesimiyiz. Akaryakıta gelen zamdan ilk ve en çok etkilenen tarafız. Bunun yanı sıra ithal edilen lastik ve araç parçalarımız dövizin yükselmesi ile bizleri daha fazla etkilemektedir. Trafik ve kasko sigorta primleri çok yüksektir. Tavan fiyatı uygulamasının 2018 yılında devam etmesine rağmen primler çok fazladır. Sigorta çeşitliliğinin tek bir sigorta altında toplanması isteğini Federasyonumuza aktardım. Minibüs-Otobüs tanımı, Ulaştırma Bakanlığı tarafından tekrar düzenlenmesine rağmen, 16+1 diye tabir ettiğimiz minibüslerin MTV’lerini otobüs olarak ödüyoruz. Düzelmesi noktasında Maliye Bakanlığında girişimlerimiz devam ediyor. Karayolları taşıma yönetmeliğinde, yeni düzenleme yapılması için bir tasarı hazırlandı. Bu tasarıda D4 Belgesi yerini, Y türü belgeye bırakacak. Büyük olasılıkla belge onayı İlimizde olacak. K Belgesi ile ilgili iyileştirmeler yapılacak. Bence bu iyileştirme bir sefere mahsus yapılmalı.
Daha sonra sektöre giriş engellenmeli, K. Belgesinde bir başka şahsa devir hakkı verilmelidir. Sektörümüze ilimizde en büyük desteği Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi vermektedir. Halil Başkan ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Acilen nakliyeci sektörünü rahatlatacak tedbirler alınmalıdır. Ulaşım sektörünün ana temel gider akaryakıttır. Vergi kaydı olan yolcu ve yük nakli yapan esnafımız akaryakıtta indirim alabilse bir nebze de olsa nefes alacaklardır.”
Başkan Şeker’in bu konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Tek listeden aday olan Ali Fuat Şeker 251 oy aldı. İşte kazanan Yönetim;
Başkan; Ali Fuat Şeker,
Yönetim Kurulu (Asil); Zafer Türkoğlu, Muzaffer Altınbaş, Alaaddin Genç, Hakan Çöle, Hasan Moran, Ercan Uzel.
Denetim Kurulu (Asil); Gürkan Aydın, Mehmet Ergüven, Tansel Güçlü.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol