Şeker, “Yeni destekler esnaf ve sanatkarlarımızı rahatlatacak”

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, tahakkuk eden vergi borçlarının kapatılması, ertelenen muhtasar, SGK primi ve KDV’lerin alınmaması, işyerlerini zorunlu kapatan esnaf için faizsiz en az 2 yıl ödemesiz kredi desteği verilmesi gibi yeni desteklerin devreye girmesi ile esnaf ve sanatkarların bir nebze rahatlayacağını açıkladı. Şeker, “2020 yılı esnaf ve sanatkarlarımız için kayıp yıl olmuştur. 2021 yılının gelişinden çok 2020 yılının gidişine seviniyoruz. Büyük
ihtimalle aşının etkisi 2021 yılının 2. yarısından itibaren görülmeye başlayacaktır. Her türlü olumsuzluğa rağmen 2021 yılı için temkinli ve iyimserliğimizi devam ettirmeliyiz. İnşallah 2. yarıyıldan itibaren işlerimizin düzeleceğine inanıyoruz.” dedi.

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, esnaf ve sanatkarlar için devreye girecek olan destek paketleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni desteklerin devreye girmesi ile esnaf ve sanatkarların rahatlayacağını vurgulayan Şeker açıklamasında, “Covid-19 salgını dünya çapında yayılmaya devam ederken sağlık, eğitim ve çalışma yaşamı başta olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanlarını olumsuz etkilemiş, etkilemeye de devam etmektedir. Tabi ki yaşanan bu salgın süresince alınan tedbirler gereği ilimiz genelindeki esnaf ve sanatkarlarımızın gelirleri azalmış, azalan gelir işyerlerimizdeki ödemelerimizde bizlere büyük sıkıntılar yaşatmıştır. 
İşlerimizde ciddi bir şekilde düşüş yaşanmıştır. Bunun sonucunda esnaf ve sanatkarlarımızın ‘nasıl ayakta kalabilirim” diye düşündüğü bir süreçten geçiyoruz. Bu zor günlerde mal ve hizmet üretimi geçici azaltılan ve tamamen durdurulan esnaf ve sanatkarlarımıza Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan esnaf destek beklentilerimizi tam olarak karşılamasa da birçoğu hizmet sektöründe yer alan esnaf ve sanatkarlarımıza bir nebze olsun nefes aldıracaktır. Taahhuk eden vergi borçlarının kapatılması, ertelenen muhtasar, SGK primi ve KDV’lerin alınmaması işyerlerini zorunlu kapatan esnafımıza faizsiz en az 2 yıl ödemesiz kredi desteği verilmesi gibi yeni desteklerin devreye girmesi esnaf ve sanatkarlarımızı rahatlatacaktır. Salgın süresince dijitalleşme daha stratejik bir önem kazandı. Dönüşümün hızlandırıcısı oldu. Kişiler ve toplumlar ihtiyaçlarını bu ortamdan gidermeye başladılar. Bizlerde teknolojik olarak bu farklılaştırmaya ayak uydurmak zorundayız. Gücü olan esnaf ve sanatkarlarımız bu konuya odaklanmalıdır. Ar-ge ye karşı odaklanma zorunluluğumuz artmıştır. 2020 yılı esnaf ve sanatkarlarımız için kayıp yıl olmuştur. 2021 yılının gelişinden çok 2020 yılının gidişine seviniyoruz. Büyük ihtimalle aşının etkisi 2021 yılının 2. yarısından itibaren görülmeye başlayacaktır. Her türlü olumsuzluğa rağmen 2021 yılı için temkinli ve iyimserliğimizi devam ettirmeliyiz. İnşallah 2. yarıyıldan itibaren işlerimizin düzeleceğine inanıyoruz. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen esnaf ve sanatkarlarımız çalışmalarına devam edecektir. Bizler büyük bir aileyiz. Güçlü olacak geleceği görmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi. (S. Ünver)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol