Şeker; "Şoför esnafımız zam bekliyor"

Kırklareli Şoförler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker; "10 aydır zor şartlar altında halkımıza hizmet veren şehiriçi taşıma işiyle uğraşan esnafımız zor günler geçirmektedir. Hizmeti layıkıyla yerine getirebilmek için zam yapmak zorundalar. Zam kaçınılmaz olmuştur. Şehir içinde yolcu taşıma işi yapan esnafımıza en son zam 2019 yılının ağustos ayında yapılmıştır" dedi...

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, ilimiz Şoförler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, pandemi sürecinde esnafımızın sorunlarını ve taleplerini kamuoyu ile paylaştı. Şeker açıklamasında şunları kaydetti; "Ülkemizde ve dünyada 2018 Ağustos ayında başlayan global ekonomik kriz tüm ülkelerin ekonomilerini olumsuz bir şekilde etkilemiştir. 

Ekonomi ve sağlık alanında ülkemizde hizmet veren sanayicimiz, tüccarımız, esnafımız bu krizden ciddi bir şekilde yara aldı. Ardından 2020 yılında 11 Mart’ta başlayan COVİD-19 virüsü nedeniyle Türkiye’miz ekonomi ve sağlık alanında ciddi sıkıntılar yaşamıştır ve halen yaşamaya devam etmektedir. Bu süreçte ençok etkilenen kesim halkımız ve esnaf zanaatkar ve tüccar kesimi olmuştur.
COVİD-19 virüsünün önüne geçmek için haklı olarak birçok önlemler alınmıştır. Yaklaşık 10 aydır devam eden bu süreçte birçok sektör kapanmış ve hizmet yapamaz hale gelmiştir. Öğrenci taşıma işi, taksici, pazarcı, berber, şehiriçi yolcu taşıma işi, fabrika servis taşımacılığı ve bunun yanı sıra kahveci, lokantacı, köfteci, kantinci, kırtasiyeci, oto tamir atölyeleri bırakın ekonomiye katkı sağlamalarını evlerine ekmek götüremez hale gelmişlerdir. Zorunlu tüketim, temel gıda maddeleri aşırı derece zamlandı. Bu böyle olunca ekonomiye olumsuz yönde yansımaktadır. Pandemi süresince dolar ve euro’nun hatırı sayılır artışlarından dolayı akaryakıt, lastik, akü, tamir, bakım masrafları çok artmıştır. Bunun yanı sıra Bağkur, SGK, MTV, araç sigortaları zamlandı. Bunun anlamı girdi maliyetlerinde çok artış olmuştur. 10 aydır zor şartlar altında halkımıza hizmet veren şehiriçi taşıma işiyle uğraşan esnafımız zor günler geçirmektedir. Hizmeti layıkıyla yerine getirebilmek için zam yapmak zorundalar. Zam kaçınılmaz olmuştur. Şehir içinde yolcu taşıma işi yapan esnafımıza en son zam 2019 yılının ağustos ayında yapılmıştır. Yaklaşık 1,5 yıl sonra arkadaşlarımız zam istiyorlar. Sayın Belediye Başkanımızın , değerli Belediye Meclis Üyelerimizin ve Komisyon Üyelerimizin bu anlattıklarımı göz önünde bulundurup hem halkımızı, öğrencimizi üzmeyecek hem de hizmet vermeye çalışan esnafımızı mağdur etmeyeceğini umuyorum."
(F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol