Şeker; “Hükümetimiz önemli adımlar atmıştır”

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker yaptığı basın açıklamasında, Vergi, SGK, Banka kredi kartı, Belediyelere olan borçların yapılandırmasının gerçekleştiğini, bu anlamda hükümetin önemli adımlar attığını söyledi.

Şeker yazılı olarak yaptığı açıklamasında şunları kaydetti; “Ahilik kültürünün üstün vasıflarına mensup, devletine milletine bağlı ülkesine hizmeti vazife edinmiş, bilgi ve becerisini alın terine katarak ülkesine hizmet veren güzide insanlardı. Türkiye de esnaf ve sanatkârlarımız aileleri ve çalışanlarıyla birlikte değerlendirildiğinde ülke nüfusunun beşte birini oluşturmaktadır. Ülkemizde esnafımızın durumunun iyileşmesi, işçinin memurun çiftçinin gelir düzeyinin iyi olmasına bağlıdır.
Özellikle işletme sayılarının çokluğu ülke çapında istihdama sağladıkları büyük katkıyla ekonomimizin can damarını oluşturmaktadır. KIRKLARELİ ESOB olarak her çalışmamızda Resmi makamlarla, yerel yönetimlerle Türkiye üst kuruluşumuz Esnaf Sanatkârlar Konfederasyonu ile uyum içerisinde çalışmaya özen göstermekteyiz. Toplumun çekirdeğini oluşturan ve kültürümüzün değişmez mozaiği olan esnaf temsilcileri olarak 28 Meslek odamızın yönetici ve denetleyici ve çalışanlarımızla bir yandan üyemizin hak ve menfaatlerini korurken diğer yandan toplumumuzun menfaatlerini korumaya azami şekilde dikkat ediyoruz. Kısa süre önce çözülen ciddi sorunlarımız vardı. Vergi, SGK, Banka kredi kartı, Belediyelere olan borçların yapılandırması gerçekleşti. Vatandaşlarımızın, esnafımızın, tüccarımızın lehine olan borç yapılandırmasında faydalanmak için en geç 31 Ekim 2016 tarihine kadar ilgili kuruma başvurmalıdır. Ayrıca Bağ kur ödemelerinde % 5’lik indirim yapılmıştır. Çalışan emekli esnafımızın maaşında % 15’lik kesinti kaldırılmıştır.
Basit usulde vergilendirmeye tabi olan esnafımızın yıllık kazancı 8 bin TL altında kalan üyelerimiz vergiden muaf olmuştur. SGK’ya borcu olan esnafımızın yakınları geçici olarak sağlık hizmetlerinde faydalanmaları sağlanmıştır. Esnaf kefalet ve kredi kooperatiflerince ve KOSGEB kredi limitlerinin artması bizleri memnun etmiştir. Sorunlarımızın çözümde, hükümetimiz önemli adımlar atmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol