“Şehitlerimizin isminin unutulmasına izin vermeyeceğiz”

Suriye İdlib’de Mehmetçiklerimize yapılan hain saldırıya bir tepki de Kırklareli Üniversitesi Öğrenci Topluluklarından geldi. Üniversiteli gençler ellerinde Türk bayraklarıyla askerlerimize desteklerini ifade ettiler. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeli önünde toplanan gençler İstasyon Caddesi’ni yürüyerek geçti. Pek çok öğrenci topluluğu ve taraftar grubunun katılım sağladığı etkinlikte her renk her görüş tek ses olarak haykırdı, askerimizin yanında oldu. Yürüyüş sonunda Atatürk Stadyumu önünde bildiri okuyan topluluk sloganlar eşliğinde dağıldı.

1 Mart Pazar günü Kırklareli Üniversitesi Öğrenci Toplulukları şehirlerimiz anısına yürüdü. Saat 19.00’da toplanan kalabalık öncelikle sloganlar attı İstiklal Marşı okudu. Sonrasında yürüyüşe başladı.
Yürüyüş boyunca öğrenciler sık sık “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Her Türk asker doğar” gibi sloganlar attılar ve pek çok marş söylediler. İstasyon Caddesi’ni sloganlar atarak geçen öğrenciler, Atatürk Stadyumu önünde basın bildirisi okudu.
“Bu aziz milletin genç fertleri olarak, üzerimize düşen vazife ne olursa olsun yapmaya daima hazırız”
Basın bildirisinde şu ifadeler yer aldı; “Aziz Türk Milletinin yiğit evlatları. Öncelikle şehitlerimize Allahtan rahmet, geride kalan kederli ailelerine sabırlar diliyoruz. Bugün burada, göklerin en üst katında dalgalanmaya layık olan bayrağımızın dalgalanması, mübarek ezanımızın okunması ve sınırlarımızı muhafaza etmek adına şehit olan Mehmetçiklerimizi yâd etmek üzere toplandık; ruhları şad, makamları âli olsun. Kahraman Mehmetçiklerimizin şehit düşmesi, bizim de yüreklerimize ateşler düşürmüştür fakat yüreklerimize bu ateşin düşmesine vesile olanlar şunu kesin kes bilmelidir ki; Yüce Türk milleti aldığı her darbeden sonra daha da güçlenerek ayağa kalkmıştır. Askerimize yapılan bu hain ve kahpe saldırıların bizi usandıracağını zannetmesinler. Zira bizde askerlik resmi orduyla sınırlı değildir. Burada bulunan ve bulunamayan her vatan evladının gözünü bir an bile kırpmaksızın koşar adım cepheye gideceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Aziz Türk Milleti, tarihin hiçbir anında yılmak yıkılmak nedir bilmemiş ve bundan sonra da bilmeyecektir. Bizler de bu aziz milletin genç fertleri olarak, üzerimize düşen vazife ne olursa olsun yapmaya daima hazırız.”
Yürüyüş sonunda Atatürk Stadyumu önünde bildiri okuyan topluluk sloganlar eşliğinde dağıldı. Öğrenci toplulukları kadar normalde rekabet halinde olan kulüplerin taraftarları da omuz omuza birlik beraberlik mesajları verdi. “Bizler bu şehrin ekmeğini yiyen gençleriz bu ülkeyi seviyoruz. Bizler olduğumuz müddertçe şehitlerimizin isminin unutulmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandılar.
Operasyon sürüyor
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geceyi Hatay'da sınırın sıfır noktasındaki Taktik Komuta Yeri'nde geçirmişti. Bakan Akar, 27 Şubat’ta İdlib'deki menfur saldırıyı müteakip başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı kararlılıkla sürdürülüyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol