Şehitlerimiz kabirlerinde ziyaret edildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla dün ilimizde Kırklareli Şehitliği ziyaret edildi. Vali Osman Bilgin ve beraberindekiler tarafından gerçekleştirilen ziyarette şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakılarak dualar okundu. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında dün ilk program Kırklareli Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından tüm şehitlerimiz adına Kur-an Kerim ve dualar okundu. Devamında bir konuşma gerçekleştiren Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “Eski darbelerden farklı olarak 15 Temmuz’da aziz milletimiz olaya el koymuş ve dünyanın hiçbir milletinin erişemeyeceği bir şerefle birlikte artık halkın bu konuda söz sahibi olduğunu ve hiçbir şekilde buna müsaade etmeyeceğini göstermiştir. 15 Temmuz’un aslında farkı budur. Ancak yine de dünyada söz sahibi olduğunu iddia eden milletler ülkemiz üzerinde söz sahibi olma düşüncelerini bitirmeyecekler. O nedenle bizler birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek içimizdeki farklı görüş ayrılıklarını bir zenginlik olarak görüp bu zenginliği kendi içimizde ayrışma olarak değil birlikteliği arttıran bir unsur olarak görmemiz gerekir. “ ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve beraberindekiler şehitlerimizi kabirlerinde ziyaret ettiler. Ziyarette şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakılarak dualar okundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol