Şehitlere 29 Ekim ziyareti

27 Ekim Cuma günü saat 11:00’da Engelliler Yaşam Derneği Kırklareli Şubesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile Kırklareli şehitliğine ziyarette bulundu. Öğrenci ve velilerin katılım gösterdiği ziyarette öğrenciler şehitlerin mezarına çiçeklerini koyduktan sonra dua ettiler. Ziyaret esnasında Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu açıklamasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladığını ve Şehitleri rahmetle andıklarını belirtti. Köseoğlu “ Bu gün burada Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluşunun 94. Yıl dönümü kutlamaları için toplanmış bulunmaktayız. 19 Mayıs 1919’da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarken büyük fedakarlıklarla bağlattığı milli mücadele Türk milletinin inanç ve azmiyle başarıyla sonuçlanmış 29 Ekim 1923 tarihinde de Cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Atatürk'ün "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare.
Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu güzel devleti bizlere armağan eden atalarımızın bizlerden tek isteği cumhuriyetimizi her zaman koruyup geliştirmemizdir. Bunu yapabilmek için de çok çalışıp Türkiye Cumhuriyetinin adını başarılarla andırmakla olacaktır. Bu önemli görev de bizlere, hepimize düşmektedir.
Türkiye Cumhuriyetini kurup bizlere armağan eden M. Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyor "Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 94. yaşı kutlu olsun” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol