Şehit ve Gazilerimiz Unutulmuyor

“Şehitlerimizin emanetlerine ve kahraman gazilere sahip çıkmaya devam eden bir anlayışla onların acılarını bir nebze olsun dindirmek, onlara hak ettikleri vefa duygusunu devlet olarak göstermek için salgın sürecinde de çalışmalarımızı sürdürdük” 

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, hayata geçirdiği proje ve hizmetlerle şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarının yanında olmaya devam ediyor. İl genelinde yapılan çalışmalar ile ilgili bülten yayınlayan Müdürlük; gerek gerçekleştirdiği ziyaretlerle gerek maddi desteklerle şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarının unutulmadığını gösteriyor. Konuyla alakalı yapılan açıklamada; “Şehitlerimizin emanetlerine ve kahraman gazilere sahip çıkmaya devam eden bir anlayışla onların acılarını bir nebze olsun dindirmek, onlara hak ettikleri vefa duygusunu devlet olarak göstermek için salgın sürecinde de çalışmalarımızı sürdürdük” ifadelerine yer verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarına yönelik hizmetler gerçekleştiriliyor. Projelerle ilgili açıklamada bulunan Müdürlük; “Şehitlerimizin emanetlerine ve kahraman gazilere sahip çıkmaya devam eden bir anlayışla onların acılarını bir nebze olsun dindirmek, onlara hak ettikleri vefa duygusunu devlet olarak göstermek için salgın sürecinde de çalışmalarımızı sürdürdük” sözleri kullanıldı.
Ev ve İşyeri Ziyaretleri Gerçekleştirildi
İl Müdürlüğü personeli şehit yakınları ve gazilere yapılan düzenli ziyaretler salgın sürecinde de salgın tedbirlerine uygun olarak sürdürüldü. Bu kapsamda 2021 yılında 501 şehit yakını ve gazi ailesi ziyaret edildi. Sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan ziyaretlerde, şehit yakını, gazi ve gazi ailelerinin bir ihtiyaçları olup olmadığı soruldu.
Şehitlerin İsimleri Yaşatılıyor
Şehitlerin hatıralarının yaşatılması adına kamu kurum ve kuruluş binaları ile cadde, sokak, park ve benzeri alanlara isimlendirme çalışmaları da devam ediyor.
Maddi Destek Sağlandı
Manevi destekler kadar maddi destekleri de şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarına sunduklarını kaydeden Müdürlük şu açıklamayı yaptı; “Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının sosyal hayattan kopmalarını önlemek ve sosyal faaliyetlere katılımlarını sürdürmek adına da her türlü kolaylığı sağlayan hizmetler dahilinde, şehir içi toplu taşıma hizmetleri ile demir yolları ve deniz yollarının şehir içi ve şehirlerarası hatlarından ücretsiz olarak yararlanmaları için 2021 yılında 12 vatandaşımız ücretsiz seyahat kartı aldı.
Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının gelecek kaygısı yaşamamaları için 2021 yılında da kamu kurum ve kuruluşlarına istihdamına yönelik çalışmalarımız sürmüş olup 2021 yılı içinde 3 şehit yakını, gazi ve gazi yakının istihdamı sağlandı. (V.Abuy)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol