Şehit, harp ve vazife malulü çocuklarına eğitim yardımı

Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde şehit, harp ve vazife malulü çocukları ile harp ve vazife malullerinin eğitim ve öğretim yardımlarının öğrencilerin hesaplarına yatırıldığını bildirdi. Buna göre hesaplara ilköğretim öğrencileri için 1.769,10 TL, lise öğrencileri için 2.653,65 TL ve yüksekokul öğrencileri için 3.538,20 TL ödeme yapıldı. 

Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yaptığı yazılı açıklamayı paylaştı. Şehit, harp ve vazife malulü çocuklarına eğitim yardımı ile ilgili açıklamada, Bakan Selçuk’un şu ifadelerine yer verildi; “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak; şehit çocuklarımız, harp ve vazife malullerimiz ve çocuklarının yaşam boyu destekçisi olmaya devam ediyoruz.
Şehit çocukları ile harp ve vazife malullerinin kendilerine ve çocuklarına eğitim ve öğretim yardımı ödenmesine ilişkin çalışmalarımızı paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’muz tarafından 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun ek 79 uncu maddesi kapsamına giren şehit, harp ve vazife malulü çocukları ile harp ve vazife malullerinin kendilerine her yıl öğrenim seviyeleri esas alınarak ödenen Eğitim ve Öğretim Yardımı 2018-2019 eğitim öğretim döneminde kişi başına yıllık;
İlköğretim (1-8. Sınıflar) için: 1.769,10 TL, Lise için: 2.653,65 TL, Yüksekokul için: 3.538,20 TL’dir. Bu kapsamda 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 18.295 öğrenciye toplam 44 milyon 77 bin 126,50 TL eğitim ve öğretim yardımı ödüyoruz. Hak sahiplerinin talep etmelerine gerek kalmaksızın öğrencilik durumları Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu kayıtlarından tespit edilmiştir. Eğitim ve öğretim yardımı söz konusu öğrencilerimizin hesaplarına 09 Ekim 2018 Salı günü yatırılmıştır.
Eğitim ve öğretim yardımı;
-Aylığını Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, Burganbank, Denizbank, Fibabanka, Garanti Bankası, Ing Bank, İş Bankası, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve PTT şubelerinden alanlar için aynı banka şubesine,
-Aylığını bu bankalar dışındaki bankalardan alanlar için ise Ziraat Bankası şubelerine
gönderilmiştir. Hak sahiplerinin veya yasal temsilcilerinin, T.C. kimlik numaraları ile Banka / PTT şubelerine müracaat etmeleri halinde ödemeleri gerçekleştirilmektedir. Kurumumuzca öğrenim seviyeleri tespit edilemeyenlerin eğitim ve öğretim yardımları ise eğitim-öğretim yılı içerisinde müracaat etmeleri halinde ödenecektir.
Ayrıca, https://uyg.sgk.gov.tr/EgitimOgretimYardimi adresinden T.C. Kimlik numaraları ile eğitim ve öğretim yardımı tutarı ve ödeme yapılacak banka bilgisine ulaşılabilecektir. Bizler daima birbirimize emanetiz! Şehit çocuklarımız ile harp ve vazife malullerimizin kendilerine ve çocuklarına ödenen eğitim ve öğretim yardımı hayırlı uğurlu olsun.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sedat KARACADURALIOĞLU 11 Ekim 2018 Perşembe 19:26:58

    Kırklarelide harp malülü gazi yok . fakat harp malülü adı kullanılıyor ve Türkiye Harp Malülü Şehit aileleri ve Yetimleri koruma derneği var fakat Trakyada şübesi yok