Şehit aileleri ve Gazi yakınları onuruna iftar

Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Şehit aileleri ve Gazi yakınları onuruna iftar programı düzenlendi. 6 Haziran Çarşamba Royal Bilgiç Otel’de düzenlenen programda birlik beraberlik mesajları verildi.

Şehit Aileleri ve gazilerimizin onuruna düzenlen İftar Programında eller duaya şehitler, gaziler ve Mehmetçikler için açıldı. Şehitlerimizin emaneti aileleri ve gazilerimizi bir araya getiren programa; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 55.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay A. Cihan Uzun, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman, vali yardımcıları, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları katılım gösterdi.
“Çok değerli Şehit ailelerimiz ve
Gazilerimizle birlikte olmanın
mutluluğunu yaşıyoruz”
İftar saati gelince Kırklareli İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık tarafından ezan okundu ve dua edildi. Yenilen iftar     yemeğinin ardından Kırklareli Valisi Osman Bilgin günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Bilgin, “Ramazan ayının sona ermeye başladığı bu günlerde çok değerli Şehit ailelerimiz ve Gazilerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehit olmak Şehitlik mertebesine erişmek bu coğrafyada balkanlarda Kafkaslarda 3 kıtada hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’ndan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti için ve büyük İslam alemine hizmetler sunan bu aziz millet için çok önemli bir onurdur” dedi.
“Zorluklar içerisinde vatan
savunmasını yapmaktalar”
Askerlerimize minnet duymamız gerektiğini söyleyen Vali Bilgin, “Kuzey Irak’ta, Kandil’de, Afrin’de, El-Bab’ta vatanın birliği beraberliği için ve ülke savunması için bizler burada iftar açarken kardeşlerimiz gece gündüz uyumadan orada vatanın birliği beraberliği ve bizlerin rahatı için onlar orada zorluklar içerisinde vatan savunmasını yapmaktalar” ifadelerini kullandı.
“Aziz milletimiz her gün şehit verecek
evlatlar yetiştiriyor”
Bu milletin evladı olmaktan gurur duyduğunu belirten Bilgin, “Vatanın birliğini sağlamak hakikaten çok zor. Dünyadaki çatışma bölgelerine çok yakın bir konumdayız. Bu milleti dünya İslam âleminin önderi yapmak kolay olmuyor. Aziz milletimiz her gün şehit verecek evlatlar yetiştiriyor. Böyle bir milletin evladı, mensubu olmaktan gurur duyduğumu belirtir iftarımızın hayırlara vesile olmasını ve yaklaşan kadir gecenizin mübarek olmasını diliyor hepimizi yüce Allah inşallah Ramazan Bayramı’na kavuşturur. Hepinizi saygı, sevgi muhabbetler sunuyorum” şeklinde konuştu.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in konuşmanın sonrasında program sonlandırıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol