Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde hasat vakti

İlimiz Merkez Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi Tarım Atölyesinde yetiştirilen çeşitli sebzelerin hasadı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ve Şube Müdürü Ahmet Uzun; Okul Müdürü Şahin Değer ile birlikte 12 Nisan 2018 Perşembe günü İlimiz Merkez Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi Tarım Atölyesindeki çeşitli sebzenin hasadına katıldı. Öğrenciler ile birlikte marul hasadı yapan Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri ve öğretmenlerini tek tek tebrik etti.
Okul hakkında bilgi veren Okul Müdürü Şahin Değer, okulun 63000 açık alanı ile 8500 m2 kapalı alanının tamamı faal olarak kullanılmakta olup okul bahçesinde 7 dönüm meyve bahçesi, 25 dönüm buğday, 7 dönüm orman, spor alanları ve uygulama serası olduğunu belirtti. Değer “2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı başında kurulan Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinin ilk atölyeleri Tarım Atölyesi İle Seramik Atölyesi olmuştur. Tarım Atölyesi için 320 m2 büyüklüğünde bir uygulama serası oluşturulmuş ve bu seraya ilk ürün olarak 1200 kök marul dikilmiştir. Atölyede 11 öğrenci ve 2 öğretmen ile üretimi yapılan marulların ilk hasadı İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ile birlikte bu gün gerçekleştirdik. Yetiştirilen ürünlerde herhangi bir tarımsal ilaç kullanılmamıştır. Eğitim Öğretim yılı başında kurulan 320 m² lik tarım serasında üretim devam etmektedir. 2. hasatta 600 kök marul, maydonoz, roka ve yeşil soğan yetiştirildi ve yetiştirilen ürünlerin hasadı gerçekleştirildi. Bunun yanında okulda 300 kök çileğin de topraksız tarımla yetiştirilmesi planlanmaktadır. Eğer üretim başarılı olursa önümüzdeki eğitim öğretim yılında 1500 kök çilek yetiştirilecektir” şeklinde hasad için bilgilendirmede bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol