Şehit Kardeşinin Kabrini 45 yıl sonra ziyaret etti

Kezban Tüsen 2 Ekim 1975 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk
Cumhuriyeti’nde şehit olan kardeşi İhsan Aksu’nun mezarını 45 yıl sonra ilk kez ziyaret etti. Kırklareli Valiliğinin“Şehit Ailelerinin İhtiyaç ve Taleplerinin Değerlendirilmesi” projesi kapsamında kardeşinin mezarını uzun yıllar sonra bularak
Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Şehitliği’ne giden Tüsen, duygu dolu anlar yaşadı. Mezarın başında dua eden Kezban Tüsen, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kırklareli Valiliğinin “Şehit Ailelerinin İhtiyaç ve Taleplerinin Değerlendirilmesi” projesi çerçevesinde Kezban Tüsen isimli vatandaş 2 Ekim 1975 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde şehit olan kardeşi İhsan Aksu’nun buldu. 45 yıl sonra ilk kez kardeşinin mezarına giden Kezban Tüsen, bu imkanı kendisine sağlayan yetkililere teşekkür etti.
Devletimizin ve Milletimizin bekası uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin, İlimiz genelinde ikamet eden yakınlarının talep ve isteklerinin dinlenerek en kısa sürede yerine getirilmesinin, şehitlerimizin gösterdiği fedakârlıklar sayesinde huzur içerisinde yaşayıp geleceğe güvenle bakabildiğimizin göstergesi olacak ve şahsı manevilerine olan borcumuzun bir nebze de olsa azaltılmış olacağı düşüncesi hayata geçirilen proje kapsamında başvuru yapan Kezban Tüsen, isteğine kavuştu ve kardeşinin mezarını ziyaret etti.
“Kardeşimin mezarını
göremedim, kabrinin nerede olduğunu bulamadım”
Tüsen’in Pehlivanköy Kaymakamlığına yaptığı başvuru hakkında yapılan açıklamada, “Proje kapsamında yapılan telefon görüşmelerimizde 2 Ekim 1975 tarihinde Kıbrıs’ta Şehit olan İhsan Aksu’nun Kardeşi, Kezban Tüsen tarafından “Kardeşimin mezarını göremedim, kabrinin nerede olduğunu bulamadım.” ifadesi üzerine Kaymakamlığımızca yapılan çalışma neticesinde şehit kabrinin yeri bulunmuş ve şehit yakınımızın kabir ziyareti için destek sağlanmıştır” ifadeleri yer aldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol