Sefa bitti, cefa başladı

Karagöz Festivali sona erdi. Herkes 4 gün boyunca coştu, gezdi, eğlendi. Ancak sefa bitti cefa başladı. Kırklarelililer bir aylık zaman dilimi içerisinde ikinci defa kesilen ve ‘katı atık ücreti’ şeklinde herkese 10,16 TL olarak yansıtılan su faturaları ile şaşkına göndü. Bu sürpriz vatandaşlara “festivalin
masraflarını ödemek yine bize düştü galiba” şeklinde yorumlar yaptırdı. Şimdi herkes bir sonraki faturaların daha yüksek bedel ile gelmesinden endişeli.

Kapalı Pazar Yeri ve otogar inşaatları için nakit arayışına giren ve bu ayki meclis toplantısında İller Bankası’ndan 30 milyon TL’lik kredi çekmek için karar alan Kırklareli Belediyesi, 4 gün süren festivalin maliyetini nasıl karşıladı? Şu an en çok merak edilen soru bu. 

Onlarca etkinliğin yapıldığı festival için, 3 ayrı yere sahne kuran, birçok sanatçıyı ilimize davet eden, konserlerde de Kibariye, Funda Arar, Mehmet Erdem ve MFÖ gibi müzik dünyasının önemli isimlerini ağırlayan belediyenin, stand kiralarından gider bütçesine ne kadar katkı sağladığı da merak ediliyor.
Festivalin sona ermesinden sonra vatandaşlar için ilk sürpriz ilave su faturaları oldu. Kırklareli’nde birçok meskene gelen ve 10,16 TL bedel ile kesilen su faturaları şaşkınlık yarattı. Normal şartlar altında o ayki su faturasının son okuma tarihi ile son ödeme tarihi arasında 12-15 gün boşluk varken, yeni kesilenlerde son okuma ile son ödeme tarihleri arasında bu süre 7 güne indi. Yani tüketicilere 1 aylık zaman dilimi içerisinde ikinci su faturası kesilmiş oldu.
Vatandaşlar ödeme yapmaya gittiklerinde görevlilerden herhangi bir makul açıklama alamadıklarını belirterek, bunun festivalin bir hediyesi olduğunu dile getirdi. İlave olarak kesilen ve ilginç bir şekilde herkese 10,16 TL olarak yansıtılan faturalar, katı atık ücreti adı altında vatandaştan tahsil edildi. 10,16 TL’nin 7,67 TL’si katı atık ücreti, 0,94 TL’si şebeke bakım ücreti ve 1,55 TL’si ise KDV olarak tüketiciye yansıdı.
Şimdi Kırklarelililer, bir sonraki faturada nasıl bir rakamla karşılaşacaklarını bilmiyor. Birçok kişi, yeni faturalarda sürpriz artışların olacağını, çünkü nakit sıkıntısı çeken belediyenin festivalin masraflarını çıkarabilmek için bunu vatandaşın omuzlarına yükleyeceğini konuşuyor. (ÖZNUR TÜZÜN)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Göbecikleri attık öpücükleri alalım 19 Eylül 2018 Çarşamba 18:01:10

    Eeee Kırklarelim. Göbecikleri attık şimdi öpücükleri alalım demişler işte. Bdavaya eğlence gördünüz mü siz ? Sonbaharda Kakava gördünüz mü ?