Seçmen listeleri muhtarlara dağıtıldı

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum öncesi, seçmen listeleri Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Lüleburgaz Şubesi’nden Lüleburgaz’da ki muhtarlara dağıtıldı.
Cumhurbaşkanlığı sistemini de içeren yeni Anayasa teklifi için 16 Nisan 2017 yapılacak referandum öncesi seçmen listeleri 17 Şubat 2017 Cuma günü muhtarlara dağıtılmaya başlandı.Bugün askıya çıkartılacak olan Seçmen Listeleri 26 Şubat'ta askıdan inecek.
Listede adı olmayanlar 26 Şubat'a kadar nüfus müdürlüklerine ya da muhtarlıklara başvurmazsa oy kullanamayacak.
Lüleburgaz’da, 17 Şubat 2017 Cuma günü sabah Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Lüleburgaz Şube Başkanı ve Dere Mahallesi Muhtarı Nuri Yavuz İşçiğlu, Lüleburgaz İlçe Seçim Müdürlüğü’nden seçmen listelerini kapalı zarf içinde mühürlü bir şekilde teslim aldı.Seçmen Listeleri saat 11.00’den itibaren de Köy ve Mahallesi İdareler Muhtarlar Derneği Lüleburgaz Şubesi’nden, Lüleburgazlı Muhtarlara dağıtılmaya başlandı.
Lüleburgaz İlçe Seçim Kurulu’ndan seçmen listelerini alan muhtarlar, bugün de seçmen listelerini askıya çıkarttı.
Bu süre içerisinde hafta sonu da dahil olmak üzere Nüfus Müdürlükleri, İlçe Seçim Kurulları ve Muhtarlıklar hizmet verecek. Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Lüleburgaz Şube Başkanı Nuri Yavuz İşçioğlu yaptığı açıklamada; “Seçmenlerin muhtarlıklarda kayıtlarını kontrol etmeleri gerekiyor. Listeler askıdan inene kadar farklı adreste oy kullanmak isteyenler, oy kullanmak istedikleri illere kayıt yaptırırlarsa o seçim bölgesinde oy kullanabilecek.” Dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol