“Seçimlere daima hazırız”

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, 18 Nisan tarihinde açıklanan erken seçim kararı hakkında ve 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Çiler, seçimlerin tarihinin kendileri için önemli olmadığını çünkü kendilerinin her zaman bir gün sonrasında seçim olacakmışçasına çalıştıklarını belirtti.

Önadım Medya Grubu muhabirlerine açıklamalarda bulunan İl Başkanı Çiler, 24 Haziran tarihinde yapılacak seçimlerin Kırklareli başta olmak üzere tüm Türkiye’ye hayır getirmesini dilediğini söyledi.

“Erken seçim ülkemiz için bir gereklilik haline
gelmiştir”
18 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan erken seçim kararı sonrası seçimler 24 Haziran’a alındı. Konu hakkında konuşan AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler; “Geçtiğimiz günlerde MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığı seçim çağrısı sonucu yapılan görüşmelerin ardından seçimler 24 Haziran 2018 tarihine alındı. Öncelikle tüm ülkemize hayır olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler, Türkiye'nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu nedenle erken seçim ülkemiz için bir gereklilik haline gelmiştir” dedi.
“Ülkemizin kaderi ile AK Parti kaderi kesişmiştir”
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesi gerekliğini vurgulayan Çiler; “Göreve geldiği 16 yıldan bu yana önünü göremeyen bir devletten 2023, 2053, 2071 hedefleri olan bir devlet haline gelmiş bulunmaktayız. Bugün ülkemizin kaderi ile AK Parti kaderi kesişmiştir, ortak olmuştur. AK Parti’nin kaybetmesi demek Türkiye’nin kaybetmesi demek, AK Parti’nin güçlenmesi demek Türkiye’nin güçlenmesi demektir. Böyle bir ortamda ülkemizin gelecek ideallerini gerçekleştirebilmesi için bir an önce yeni sisteme geçilmelidir. Ülkemizin içerisinde ve dışarısında terör öğürtleri ile nasıl ki mücadele ediyorsa ayrıca ülkemizin kalkınması için yapmış olduğumuz yatırımlar da hız kesmeden devam ediyor. Bizim 2023 hedeflerine ulaşmak için yapmamız gereken şey artık parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmemiz” şeklinde konuştu.
“Bizler daima bir gün sonra seçim olacakmış şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz”
Seçimlere hazır olduklarının altını çizen Başkan Çiler; “Biz AK Parti olarak seçimlere daima hazırız. Bunu her seçimde açık ara farkla birinci parti çıkmamızdan herkes görebilir. O yüzden seçim bugün yarın ya da 1 yıl sonra olması bir şey fark etmez. Bizler daima bir gün sonra seçim olacakmış şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gücümüzü Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a bakarak alıyoruz. Bizler yerelde kendisinin birer yansımasıyız. O bir gün yatmıyorsa, dinlenmiyorsa bize de bir gün yatmak, dinlenmek haram olmuş demektir. O yüzden seçim süresince yorulmayacağımızı biliyoruz. Bizler adeta her gün idmana çıkan sporcular gibiyiz. Düzenli idman yapan sporcu nasıl müsabakaya çıkarken zorlanmıyorsa bizim için de seçimlere girmek o kadar rahat olacak. Çünkü biz her gün seçim varmış gibi çalışıyoruz. Seçim tarihini dert etmesi gereken rakiplerimiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol