“Seçim haritasında Kırklareli’nin rengi yine kırmızı olacak”

Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine sayılı günler kala Millet İttifakı, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda pazartesi akşamı CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın katılımıyla Cumhuriyet Mahallesi ziyaret edildi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen Cumhuriyet Mahallesi yürüyüşüne CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Millet İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Tuna Soykan CHP Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ile Turabi Kayan, CHP Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı ve partililer katıldı. 

Seçim ofisinden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Mahallesi’nde tamamlandı. Yürüyüşün ardından ilk olarak Millet İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Tuna Soykan, vatandaşlara hitap etti. Cumhuriyet Mahallesi’nin partileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Mehmet Tuna Soykan, “Kırklareli Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesidir. Kırklareli’nde de Cumhuriyet Mahallesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesidir. Bu uzun yıllar yine böyle devam edecek. Gücümüz İYİ Partili dostlarımızla yaptığımız ittifak neticesinde arttı. İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında genel merkezlerimiz düzeyinde yapılan ittifak sonucu İYİ Parti Kırklareli’nde Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekleme karar aldı. Biz de onlardan bazı arkadaşlarımıza belediye meclis üyesi aday listemizde yer verdik. Onlarla kol kola omuz omuza daha güçlü olduğumuz hissediyoruz.
O yüzden CHP bayrağı dalgalanmaya devam edecek. Bundan eminiz. Onların gücü bizim gücümüze güç katıyor.” dedi.
Her türlü engellemelere rağmen Kırklareli’nin renginin yeniden kırmızı olacağını vurgulayan Tuna Soykan, “Bu dönem Kırklareli’nde bizim daha önce yaşamadığımız farklı bir olay yaşanıyor. Bizle birlikte 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olan bir arkadaşımız vardı. Bu kez kendi aday gösterilmeyince aramızdan ayrıldı ve bağımsız aday oldu. Şimdi ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partisi’ni zayıflatmaya çalışıyor. 2014 yılında kendisi 4 tane aday adayımız varken o aday adayı olmadan atanmıştı. Bu atamadan sonra Kırklareli’ne geldiğinde yine bir takım dalgalanmalar olmuş ancak ben dahil birçok arkadaşım Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimi kazanması için ona güç vermişti. O zamanki belediye başkanımız Cavit Çağlayan, o da ona destek vermişti. Cavit Çağlayan ne yaptıysa onun da bu dönem aynısını yapması gerekiyordu. Cumhuriyet Halk Partili olmanın gereği budur. Her şeye rağmen yine Kırklareli’nde özgürlük olacak, Kırklareli’nde yeniden Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı dalgalanacak, Kırklareli’nin rengi yine kırmızı olacak. “ şeklinde konuştu.
Seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerinden de bahseden Millet İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Tuna Soykan, “Kırklareli’nde genel merkezimizin de önerdiği her mahallede bir kreş sözümüz var. Onu gerçekleştireceğiz. Yeni gelişen bir üniversitemiz var. Ben üniversiteli gençlerimizle birkaç toplantı yaptım. Onların da bir takım isteklerini dinledim. Üniversiteli gençlerimizin sanatsal eğitimlerini yapacağı bir gençlik merkezi kuracağız. Orada kendilerine çalışma alanları oluşturacağız. Aynı zamanda üniversite öğrencilerimizin ulaşımla ilgili sıkıntıları var. Bunun bütçelerini sarstığını söylüyorlar. Bununla ilgili bir genç kart projemiz var. Böylece daha ucuza seyahat etme fırsatı elde edecekler. Öğrencilerimize bilim parkı oluşturacağız. Aynı zamanda etüt salonları, ücretsiz internet imkanı sağlayacağız. Üretken, ekonomik özgürlüğüne ulaşmış kadınlar yaratmak için üreten kadın merkezi kuracağız. Kadın üretim pazarları yaratacağız. Yaşlılarımız için huzur köyü kuracağız. Huzur köyü dediğimiz şey; içerisinde revirin, doktorun, hemşirenin, ambulansın, tiyatro ve sinema salonlarının olduğu bir proje. İnşallah pazartesi gününden sonra anlattığımız projeleri en kısa sürede hayata geçireceğiz. “ ifadelerini kullandı.
Ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye’nin zor günler geçirdiğini bu nedenle Tuna Soykan’ın kendi partisinin yanında hem AK Parti kanadından hem de MHP kanadından oy alacağını belirtti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol