Satranç İl Şampiyonası geride kaldı

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen İl Şampiyonası Kırklareli Kapalı Spor Salonu’nda bulunan Satranç Odasında gerçekleştirildi. 15 sporcunun katıldığı Yıldızlar Şampiyonasında kazanan sporcular Antalya’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına gidecek.

Yıldızlar İl Birinciliği için turnuvayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Kırklareli İl Temsilcisi Bülent Buğday, “2 gün halinde yaptoğımız turnuvanın ilk gününde 2 oturum, 2’nci gününde 3 oturum yaptık. Dereceye giren çocuklar Antalya’da düzenlenecek olan Türkiye Yıldızlar Satranç Turnuvasına katılabilecek” dedi.
“Burası Türkiye Şampiyonasının ilk ayağı”
Yıldızlar kategorisinin 13-18 yaş arasında olduğundan bahseden Buğday, “Önceki yıllarda yapılan turnuvalarda başarılı dereceler alan milli havuza giren sporcularımız da bugün oynuyorlar. Burası Türkiye Şampiyonasının ilk ayağı. İllerde derece alan sporcularımız Türkiye Şampiyonasına gidecek. Orada da kalabalık bir turnuva kendilerini bekliyor. Orası çok büyük ve üst düzey bir organizasyon” şeklinde konuştu.
Turnuvaya katılanların 15 kişi olduğunu dile getiren İl Temsilcisi Buğday, “Küçüklerde rakamımız çok daha yüksek oluyor. Ancak maalesef ileriki yaşlarda okula ağırlık verdiklerinden dolayı çok fazla devam edemiyorlar” ifadelerini kullandı.
“Milli Havuza girenler bu başarılı çocuklar
Milli Havuz’un işleyişinden ve ne olduğundan bahseden Buğday, Milli Takıma girebilmek adına sporcuların başarı elde edebilmelerinin gerekli olduğunu kaydetti. “Milli Havuza girenler bu başarılı çocuklar. Havuza girdikten sonra milli takım kampları başlıyor. Kamplara çocuklar bu havuzlardan gidiyor. Ondan sonraki aşamada milli oyuncu olarak Dünya Şampiyonası, Olimpiyatlar gibi etkinliklere gidiyor” diyen Buğday, Konya’da düzenlenen dünya çapında bir turnuva olduğunu söyledi.
Turnuva hakkında açıklama yapan Satranç Federasyonu Bölge Temsilcisi Rafet Gülmez, Kırklareli’nde düzenlenen turnuvanın Türkiye Satranç Federasyonunun rutin olarak yaptığı turnuvalarından birisi olduğunu dile getirdi. Turnuvada mücadele eden sporculardan Milli Sporculardan bahseden Gülmez, “Bu sene de hedefimiz Milli Takıma en az 2 sporcu göndermek. O zaman kendimizi başarılı sayacağız” diye konuştu.
“Şu an yarışan 2 milli sporcumuz var”
Aralık ayının 8 ve 9’unda ise 7-12 yaş aralığında Minikler Turnuvasının yapılacağını söyleyen Bölge Temsilcisi Gülmez, “İlerleyen zamanlarda, Büyükler, Bayanlar ve Emektarlar İl Turnuvaları olacak. Sonrasında Türkiye Şampiyonasına sporcu göndermeyi amaçlıyoruz. Şu anda da yıldızlarda yarışan 2 milli sporcumuz var bunlar; Dilem Şahin ve İlker Özcan” dedi.
Türkiye
Şampiyonasına 2 bin 500 sporcu
katılıyor
Türkiye Şampiyonası’nın oldukça büyük bir organizasyon olduğunu ifade eden İl Temsilcisi Buğday, “Türkiye Şampiyonasında minikler ve yıldızlar birlikte yarışıyor ve 2 bin 500 sporcu katılıyor. Böyle geniş bir organizasyonda başarılı olarak milli sporcu çıkartabilmek çok büyük başarı. Bizim katlarımız büyüklüğündeki iller henüz Milli Sporcu çıkartamamışken bizim küçük bir ilden 2 sporcu çıkartmamız bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
Bölge Temsilcisi Gülmez yaptığı açıklamada Satranç sporuna medyanın yeterli ilgiyi göstermediğini ve bu nedenle başarılara rağmen hak ettiği değeri görmediğini söyledi.
Şu an Türkiye’de çok önemli bir turnuva yapıldığını ancak medya haberini yapmadığından dolayı bilgilerin olmadığını ifade etti.
Turnuvanın kazananları
13 yas kızlar 1.si Dilem Şahin
13 Genel 1. Si Ada Baran Alan
14 Genel 1. Si ilker Özcan
15 Genel 1.si Tankut Yıldırım
16 Yas Kızlar 1. Si Eylül Simay Demir
18 Genel 1. Si Yusuf Dereli

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol