Satranç İl Şampiyonası Geride Kaldı

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldızlar İI
Şampiyonası Kırklareli Kapalı Spor Salonu'nda bulunan Satranç Odasında gerçekleştirildi. 14 sporcunun katıldığı Yıldızlar Şampiyonasında kazanan sporcular Antalya'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılacak.

Yıldızlar İI Birinciliği için turnuvayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Kırklareli II Temsilcisi Bülent Buğday, "Bugün Yıldızlar kategorisinde Kırklareli müsabakalarını düzenledik. Dereceye giren çocuklar Antalya'da düzenlenecek olan Türkiye Yıldızlar Satranç Turnuvasına katılabilecek" dedi.
"Burası Türkiye
Şampiyonasının ilk ayağı"
Yıldızlar kategorisinin 13-18 yaş arasında olduğundan bahseden Buğday, "Önceki yıllarda yapılan turnuvalarda başarılı dereceler alan milli havuza giren sporcularımız dgibi bugün de bu sporcularımız il birincisi olmak adına mücadele veriyor.
Burası Türkiye Şampiyonasının ilk ayağı. İllerde derece alan sporcularımız Türkiye Şampiyonasına gidecek. Orada da kalabalık bir turnuva kendilerini bekliyor. Orası çok büyük ve üst düzey bir organizasyon" şeklinde konuştu.
Turnuvaya katılanların 14 kişi olduğunu dile getiren İI Temsilcisi Buğday, "Küçüklerde rakamımız çok daha yüksek oluyor. Ancak maalesef ileriki yaşlarda okula ağırlık verdiklerinden dolayı çok fazla devam edemiyorlar" ifadelerini kullandı.
Türkiye Şampiyonasına 2 bin 500 sporcu katılıyor
Kırklareli'nde düzenlenen turnuvanın Türkiye Satranç Federasyonunun rutin olarak yaptığı turnuvalarından birisi olduğunu dile getiren Buğday; Türkiye Şampiyonasının çok büyük bir organizasyon olduğundan bahsederek; “Türkiye Şampiyonasında minikler ve yıldızlar birlikte yarışıyor ve 2 bin 500 sporcu katılıyor.
Böyle geniş bir organizasyonda başarılı olarak milli sporcu çıkartabilmek çok büyük başarı” dedi.Çocukların Satranç sayesinde derslerine de büyük katkı sağlandığını belirten Buğday, gelen velilerin de çok memnun olduğunu söyledi. Satranç oynayan çocukların hızlı düşünme ve bir kaç adım sonrasını görmelerinin çok büyük fayda sağladığının altını çizen buğday satrancın yararlına ilişkin şu sözlerini sarf etti; „Kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olur. Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır. Süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. Kişiliği ve karekteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir. Kendine güven duygusunu geliştirir. Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve bireysel doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur. Dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır. Diğer ders konularının daha iyi anlaşılıp kavramasına yardımcı olur. Bilimselliği ön plana alarak araştırmalar yapmaya yönlendirir. Mücadeleci bir ruh yapısına sahip olmanın gerekliliğini benimsetir. Başarısızlıklar karşısında yılmamayı, başarı için daha da çok çalışmanın gerekli olduğunu öğretir. Kişilerin olumsuz bir yönünü, eksikliğini, veya bir davranış bozukluğunu hızlıca ortaya çıkarır. Yakın dostluklar kurup daha çok sosyalleşmeye ve sosyal yaşamının zenginleşmesine yardımcı olur.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol