Sarıkamış’ı anma yürüyüşünde binler sokaklara döküldü

Kırklareli’nde Sarıkamış’ı anma yürüyüşü gerçekleşti. Yürüyüşe binlerce vatandaş katılırken, kurum kuruluş temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri de katılım gösterdi. Minik elleriyle bayraklarını bir an ellerinden bırakmayan gençler de şehitlerine ve ecdadına olan saygısını hem dilinde hem de yüreğinde yaşattı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşün korteji şehitlerin yüreklerini üşümesin diye sarmak istercesine uzun oldu.
Yürüyüşe; Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ve eşi Ayşe Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler ve teşkilat mensupları ile öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösteriler.
“Sarıkamış kahramanları…”
Harekatın ilk 2 gününde Osmanlı askerleri Rus birliklerine karşı kahramanca mücadele etti. Enver Paşa'nın emriyle başlayan harekatın amacı ise Rusları kuşatmak ve Kars, Ardahan, Artvin gibi Doğu illerini geri almaktı. Ruslarla mücadele etmenin yanında bir de zor şartların ağırlığını omuzlarında taşıyan Türk askerleri, vatan uğruna canlarını feda ettiler. Hastalık ve soğukla mücadele eden Osmanlı askerleri 1914'te başladıkları harekatı 18 gün sürdürebildi. 9 Ocak 1915'de sona eren harekatın ardından 60 bin Osmanlı askeri hayatını kaybetti.
Sarıkamış ruhu yaşatıldı
Yürüyüş dua ile başladı
7 Ocak Pazar günü saat 10.00'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan, Sarıkamış Şehitleri anma yürüyüşü Kırklareli şehitlik mezarlığında yapılan olan dua ile son buldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yürüyüşe katılan halka, atkı bere dağıtarak çorba ikramında bulundu.
“Büyük bir cesaret örneği…”
7 Ocak 2018 Pazar günü saat 11.00'de başlayan Sarıkamış yürüyüşüne katılan AK Parti İl Başkanlığı da Sarıkamış’ta ortaya konan yiğitliğin altını çizdi. İl Başkanı Alper Çiler, Türk milletinin hamurunda yiğitlik olduğunu ifade ederek, “Bugün Kırklareli Sarıkamış için ayağa kalktı. Böyle büyük ve kalabalık bir yürüyüşte yer almaktan çok mutlu oldum. Ayrıca halkımızın ve gençlerimizin böyle önemli bir maneviyatı yaşattığı için de çok mutluyum. Çünkü Sarıkamış’ta şehitlerimiz vatan uğruna canlarını verdiler. 15 Temmuz’da sokağa çıkıp tankların önüne geçen yiğitlerimiz, şehitlerimiz gibi büyük bir cesaret örneği söz konusu” dedi.
“Teşekkürler Kırklareli”
Kırklareli’nin Sarıkamış’a sahip çıkmasından dolayı gurur duyduğunu ifade eden Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kenan Mete, “Kırklareli bugün çok güzel ve anlamlı bir etkinliğe ve maneviyata sahip çıktı. Yapmış olduğumuz yürüyüşe çok büyük bir katılım gerçekleşti. Sarıkamış’ı unutmamak ve yaşatmak milli görevimizdir. Şehitlerimizi şükranlarımızı sunuyoruz ve Allah’tan rahmet diliyoruz” sözlerini dile getirdi.
Babaeski’de Sarıkamış’ı
unutmadı
Kırklareli’nde binlerin gerçekleştirdiği yürüyüşün ateşi Babaeski’de de sönmedi. Babaeski Gençlik Merkezi "Sarıkamış Şehitleri'ni" anmak için yürüyoruz sloganıyla yollara döküldü. Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüşe geniş bir katılım gerçekleşti. Yürüyüş, Eski Mezarlıktaki şehitlikte saygı duruşu, İstiklal Marşı okunmasının ardından İlçe Müftülüğünce okunan Kuran Tilaveti ve dua ile son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol