Sarıkamış şehitlerini andılar

LÜKSEYAD (Lüleburgaz Kültür Sanat Edebiyat Yaşam Derneği) Kırklareli’nde anlamlı bir programa imza attı. 27 Aralık 2022 tarihinde LÜKSEYAD, Kırklareli Rektörlük Kültür Merkezinde Sarıkamış Şehitlerini anma programı düzenledi.
Programa Erzurum’dan, Amasya’dan, Kocaali’den, Sakarya’dan, Gebze’den, Lüleburgaz, Edirne ve Kırklareli’nden çok sayıda ozanlar ve şairler katılım sağladı.
Programa ayrıca; Vali Yardımcısı Yusuf Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen ve AK parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Abdüssamed Kayalı ve Vatan Partisi İl Başkanı Erdal Demirkan, İlçe Başkanı Şaban Kızıltan katılım sağladılar.
Program, aziz şehitlerimize saygı duruşu, istiklal marşı ve kuran-ı kerim tilaveti okunması ile başladı. Sonrasında LÜKSEYAD Başkanı Kevser Dostagüler’in açılış konuşması ile devam etti. Akabinde Erzurum’dan katılan Ozan Serdar Alyakut’un hazırladığı slayt gösterisi ve güne damgasını vuran şiiri ile seyirciler duygusal anlar yaşadılar. 
Ardından program akışı, şehitlerimize ithafen yazılmış şiirlerle devam etti. Erzurum’dan katılan şair Kenan Ağırman, Kocaeli’nden katılan şair Zeki Akalın, Lüleburgaz’dan Şair Recai Küllü, Şair Kadriye Zülam, Şair Nurşin Öztürk, küçük şiir yorumcusu Yağmur Almina Banali, Kırklareli’den şair Alaeddin Ikican ve Fuat Ertuğral, Sarıkamış Şehitlerini anma gecesinde şiirleri ile seyircileri göz yaşlarına boğdular. Fatih Umutlu ve Ecrin Metin’in program sunuculuğunu üstlendiği gecede, anma gecesi ozanlar ile devam etti. Amasya’dan katılan şair ve Ozan Fedai, Sakarya’dan katılan şair ve ozan Baki Gönülal, Erzurum’dan katılan şair ve ozan Serdar Alyakut, Kırklareli’nden katılan şair ve ozan Ali Balı ve Edirne’den katılan Edirne TV program yapımcısı Ali Akartürk ve yine Edirne’den katılım sağlayan Ardahan’lı Ozan İhsan Çelik, şehitlerimizle ilgili türkü ve deyişleri ile geceye damga vurdular.
Program sonunda Kırklareli Vali Yardımcısı Yusuf Güler yaptığı konuşmasında program akışının çok güzel olduğunu oldukça duygu dolu anlar yaşandığını ve emek verilmiş bir program olduğunu belirtti. Güler, başta LÜKSEYAD başkanı olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür etti.
Program, katılımcılara ve sponsorlara çiçek ve plaket takdimi ile son buldu. LÜKSEYAD dernek başkanı Kevser Dostagüler, yapmış olduğu açıklamada, “Bu ve buna benzer programların arkası gelecektir. Manevi duygularımızın ön planda tutulduğu daha birçok proje ile halkın karşısında olacağız” dedi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol