“Sandık vatandaşın önüne gelecek”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli ve İlçelerine bağlı belde ve köylerde gerçekleştirdiği gezilerini sürdürüyor. Gündoğdu bu kapsamda geçtiğimiz haftayı Babaeski’nin belde ve köylerine yaptığı ziyaretlerle sürdürdü. Gündoğdu yaptığı gezilere ilişkin açıklamasında halinden memnun kimsenin olmadığını gördüklerini söyledi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, geçtiğimiz haftayı Babaeski ve bağlı belde ve köylerine yönelik gezi ve ziyaretler ile geçirdi. Gündoğdu gerçekleştirdiği gezilerine ilişkin bilgi vererek izlenimlerini aktardı. Gündoğdu açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu; 
“Babaeski ilçesi köy ziyaretlerimizde üreticilerimizle, çiftçimizle, köylümüzle buluşmaya devam ediyoruz. Çiftçimizi, köyünde, tarlasında, evinde ziyaret ederek sorunlarını koşuyor, çözüm önerilerimizi anlatıyoruz. Bu doğrultuda; saha çalışmalarımız kapsamında, 11 Mayıs 2022 Çarşamba günü Babaeski ilçesi Kadıköy, Terzili, Demirkapı, Hazinedar, Oruçlu, Karacaoğlan, Kuzuçardağı, Yenimahalle köylerimizi ve Karahalil beldemizi ziyaret ederek hemşerilerimizle bir araya geldik.
12 Mayıs 2022 Perşembe günü Babaeski ilçesi Osmaniye, Sofuhalil, Müsellim, Kumrular, Çavuşköy köylerimizi ziyaret ederek hemşerilerimizin dertlerini dinledik.
Her gittiğimiz köyde, tarlada, kahvede ne çalışanlar ne üretenler ne de emekliler hayatlarından memnun. Yoksulluk, işsizlik, hayat pahalığı vatandaşı nefes alamaz hale getirmiştir.
Ocak ayında asgari ücrete yapılan zam, Şubat geldiğinde eridi gitti. Çalışanın satın alma gücü güneşteki kar gibi erimeye devam ediyor. Asgari ücret açlık sınırının altına düştü. Asgari ücretlinin enflasyon karşısında dayanacak gücü kalmamış.
2021’in Ocak ayından bu yana gerçekleşen enflasyon yüzde 76, aynı dönemde yapılan asgari ücret zammı yüzde 50,5. Bunun adı açıkça emeğin, çalışanın sömürülmesidir. Emekçinin hakkını gasp etmektir. Sadece işçilerimizin emekleri değil, memurlarımızın emekleri de sömürülüyor. Bu yılın ilk 6 ayı için, memur maaşlarına yüzde 7,5 zam yapıldı. Ama yılın daha ilk dört ayında gerçekleşen enflasyon yüzde 31,7. TÜİK’in makyajlı enflasyon rakamları bile, memur zammının 4 katından fazla. 
Öngörüden yoksun, adaletsiz ve vicdan yoksunu AKP hükümeti emekçilerimizin ücretlerini enflasyon canavarıyla adeta kuşa çeviriyor, ekmeğini, aşını küçültüyor. Bu kul hakkı yemenin, kölelik düzeninin daniskasıdır.
Bu düzen er geç değişecek, sandık vatandaşın önüne gelecek, halkın ve haklının, emekçinin düzeni iktidar olacaktır. Bu inanç ve azimle yorulmadan, usanmadan çalışmaya devam edeceğiz.” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. NE SANDINIZ DA GELMEDİ VECDİ BEY?