Sanayi Sitesindeki Probleme AK Parti El Attı

Geçtiğimiz hafta meydana şiddetli yağışların ardından Sanayi Sitesinin müzmin problemi haline gelen bazı noktalardaki su baskınlarına dair Uzunköprü Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hasan Yılmaz, sanayi sitesinde yaşanan taşkınların Uzunköprü Belediyesini sorumlu tutmuştu. AK Parti’nin Başkan Yılmaz’a gerçekleştirdiği geçmiş olsun ziyaretinin
ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. AK Parti İlçe Başkanı Kadir Bilgin, AK Parti olarak soruna el atacaklarını ve bir daha aynı problemin yaşanmaması için gerekli düzenlemeleri üstleneceklerini ifade etti.

Şiddetli yağışların ardından yaşanan su baskını sonrası Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Yılmaz ve sanayi sitesi esnafına geçmiş olsun ziyareti gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Belgin İba, kangren haline gelmiş su baskını sorununa çözüm bulmak adına yapmış olduğu görüşmelerden olumlu geri dönüş aldı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Kadir Bilgin, “Yıllardır yoğun yağışlar sonrası iş yerlerini su basan sanayi sitesi esnafımıza reva görülen bu mağduriyetin giderilmesi noktasında; hangi kurumun görev- yetki alanında olduğunun hesabını yapmadan, sorumluların kim olduğunun siyasetini gözetmeyerek uzatabildiğimiz hizmet elinin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

“DAHA ÖNCE KIRKAVAK
DERESİNDEKİ SORUNU NASIL
AK PARTİ OLARAK ÇÖZDÜYSEK
BU SORUNU DA ÇÖZECEĞİZ”

AK Parti İlçe Balkanı Kadir Bilgin, devletin her zaman vatandaşların yanında olduğunu belirterek; “Yıllardır yoğun yağışlar sonrası iş yerlerini su basan sanayi sitesi esnafımıza reva görülen bu mağduriyetin giderilmesi noktasında; hangi kurumun görev- yetki alanında olduğunun hesabını yapmadan, sorumluların kim olduğunun siyasetini gözetmeyerek uzatabildiğimiz hizmet elinin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaşanan sel baskının ardından İl Başkanımız Sayın Belgin İba’nın nezaretinde, zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyerek ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesinin yanında bir daha böyle mağduriyetler yaşanmaması için gerekli düzenleme ve yatırımların tespiti için sel sularından zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunduk. Geçmiş yıllarda Kırkkavak Deresi taşkınlarını tetikleyen 3 köprünün DSİ tarafından yıkılıp yenilenmesi şehir merkezinde daha kötü görüntülerle karşılaşmamıza engel olması; bizlere sel baskınına karşı verilen mücadelenin yanında öncesinde de alınacak tedbirlerin hayati derecede önem arz ettiğini bir kez daha kanıtlamıştır. Şehir merkezinde DSİ tarafından alınan önlemler neticesinde çok şükür can kaybı yaşamadan, nispetten daha az maddi hasarla atlattığımız sel baskını ne yazık ki sanayi sitemizi sular altında bırakmış, iş yerlerinin içerisini çamur yığınlarını ile doldurmuştu Sayın İl Başkanımız Belgin İba’nın sanayi sitesinde esnafımızı yıllardır mağdur eden ve derin bir üzüntüyle karşıladığımız bu durumu Sayın Kaymakamımız Hakan Yavuz Erdoğan’la birlikte İçişleri Bakan Yardımcımız İsmail Çataklı ve AFAD Başkanımız Yunus Sezer aktarması sonrasında gerekli destek alınmış, çalışmaların başlatılmasına yönelik talimat Sayın Çataklı ve Sayın Sezer tarafından ilgili kurumlarımıza verilmiş bulunmaktadır” dedi.

UZUNKÖPRÜ BELEDİYESİ
PERSONEL DESTEĞİ VERECEK

Yapılacak çalışmaların AFAD ve Kaymakamlık tarafından yürütüleceğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Kadir Bilgin; “Sayın İl Başkanımız Belgin İba’nın sanayi sitesinde esnafımızı yıllardır mağdur eden, derin bir üzüntüyle karşıladığımız bu durumu İçişleri Bakan Yardımcımız İsmail Çataklı ve AFAD Başkanımız Yunus Sezer aktarması sonrasında gerekli desteği almış, çalışmaların başlatılmasına yönelik talimat Sayın Çataklı ve Sayın Sezer tarafından ilgili kurumlarımıza verilmiş bulunmaktadır. Yıllardır süregelen su baskınları sebebiyle kendisi mücadele vermek zorunda kalan sanayi sitesi esnaflarımızın bir daha böyle bir mağduriyet yaşamaması için yürütülecek çalışmaların tüm maddi yükü AFAD ve Kaymakamlık tarafından karşılanacaktır. Saha ve yol sularının sanayi sitemize dolmasını engelleyecek olan su taliye hattının projelendirmesi ise mücavir alanında olması vesilesiyle Uzunköprü Belediyesi teknik kadroları tarafından yapılacaktır. Uzunköprü’müze ve Sanayi Sitesi esnafımıza hayırlı olsun. AK Parti ailesi olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda, ülkenin her karış toprağına, her bir ferdine hizmetkâr olma davasını kuşanarak dava arkadaşlarımla birlikte omuz omuza yürüdüğümüz bu yolda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile yaşadığımız sel felaketi dolaysıyla tüm Uzunköprülülere geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, -böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması için tedbir çalışmaları kapsamında ilçemizden desteklerini esirgemeyen; Sayın İl Başkanımız Belgin İba’ya, KEFEK Başkanı Milletvekilimiz Fatma Aksal’a, İçişleri Bakan Yardımcımız İsmail Çataklı’ya, AFAD Başkanımız Yunus Sezer’e, Edirne Valimiz Ekrem Canalp’a ve Uzunköprü Kaymakamımız Hakan Yavuz Erdoğan’a teşekkür ediyorum. “ dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol