Sanatseverler KIRKSEDER’de yine bir arada

Sanatseverler, Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği(KIRKSEDER) çatısı altında bir araya geldi. Her ayın ilk Cumartesi günü düzenlenen buluşmanın bu ayki toplanması, 3 Kasım Cumartesi günü saat 13.30’da gerçekleştirildi.

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) her ayın ilk Cumartesi günü yaptıkları şiir dinletisinin Kasım ayı için olanını gerçekleştirdi. KIRKSEDER Başkanı Fuat Ertuğral'ın, Özüm Hardaliye ve Sanat Evi’nde gerçekleşen dinletiye katılan tüm dostlarına teşekkür etti. Bu ay Özüm Hardaliye ve Sanat Evi’nde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda kişi katılım gösterdi.
“Etkinliğimizin güzel geçmesini temenni ediyorum”
KIRKSEDER Başkanı Fuat Ertuğral'ın, açılış konuşmasına sanatsever dostlarını selamlayarak başladı. Dernek olarak Kasım ayının buluşmasını yapacaklarını belirten Başkan Ertuğrul, buluşmanın her zamanki gibi müzik, şiir ve edebiyat içereceğini ifade etti. Ertuğral, "Değerli gönül dostlarım, çok kıymetli basın mensupları sizleri saygıyla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Bilindiği üzere Derneğimiz her ay toplantılarımızı gerçekleştiriyor. Bundan sonra bir toplantı daha yaparak 2018’i noktalayacağız ve 2019 etkinliklerimize başlayacağız. Etkinliğimizin güzel geçmesini temenni ediyorum sizleri saygıyla selamlıyorum" sözlerini dile getirdi.
“Daha coşkulu bir duyarlıklarla sürdürülmesi gerek”
Etkinliğe katılan sanatseverler ve Kırklarelili Şairler, Şiir Yorumcuları ve Aşıklar her ay iple çektikleri bugünün kendileri için çok önemli olduğunu vurguladılar. Özellikleri güzellikleri yansıtan ve Kırklarelili şairlerin tanıtımına ve bir araya gelmesine vesile olan KIRKSEDER’e çok teşekkür ettiler. Geleneksel olarak Trakya güzelliğinde yaşatılan şiir dinletilerinin, şiir sohbetlerinin, şiir atölyesi çalışmalarının daha kapsamlı daha etkin daha coşkulu bir duyarlıklarla sürdürülmesi gerektiğini ifade ettiler.
Şiire gönül verenler bir
araya geldi
Programda şiir dinletilerinin yanı sıra türkü ve bazı enstrümanların icrası yapıldı.
Saz, ud, ney gibi aletlerle şiire gönül verenlerle şiir dinletisi renklendi. Bir araya gelen dernek üyeleri, söz ile sazı birleştirip yüreklerden dökülen sanata hayat verdi. Yaklaşık 20 kişinin katıldığı gönül dostlarının buluşması iyi dilekleriyle son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol