Sanat kitaba dönüştü

Kırklareli Üniversitesi’nde faaliyet gösteren kulüplerin ortaklaşa
gerçekleştirdiği etkinlik ile sanat dolu bir akşam yaşandı. Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik girişinde kurulan stant ile kitap bağışı alınırken, toplanan kitaplar ile bir kütüphane kurulacak. 15 Aralık akşamı düzenlenen etkinlikte Kırklareli Üniversitesi Eşli Dans Kulübü, Kırklareli Üniversitesi Dans Kulübü, Kırklareli Üniversitesi Müzik Kulübü ve Kırklareli Üniversitesi Gülce Kitap Kulübü yerini aldı.

15 Aralık Pazar saat 19.00’da başlayan etkinliği Üniversitenin Spor Kültür ve Daire Başkanlığı organize ederken, Kırklareli Üniversitesi Eşli Dans Kulübü, Kırklareli Üniversitesi Dans Kulübü, Kırklareli Üniversitesi Müzik Kulübü ve Kırklareli Üniversitesi Gülce Kitap Kulübü etkinliğe katkı koydu.
“Aziz Şehitlerimizin isimleri kütüphanelerde yaşayacak”
Etkinlikte öncelikle Kırklareli Üniversitesi Eşli Dans Kulübü ve Kırklareli Üniversitesi Dans Kulübü salsa, bachata ve tango gösterileri sergiledi. Sonrasında Kırklareli Üniversitesi Müzik Kulübü üyeleri sahneye çıkarak sevilen şarkılar seslendirdi. Etkinlik alanının girişinde Kırklareli Üniversitesi Gülce Kitap Kulübü tarafından stant kurularak kitap bağışı toplandı.
Gülce Kitap Kulübü tarafından oluşturulan Yaşayan Şehit Kütüphaneleri projesi kapsamında toplanan kitaplarla bir kütüphane açılacak. Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Aziz Şehitlerimizin isimlerini, ülkemizin dört bir yanındaki okul veya kurumlarda açılacak olan kütüphanelerde sonsuza dek yaşatmak üzere kitap bağışlarınıza ihtiyacımız bulunmaktadır. Nitelik ve nicelik bakımından en zengin koleksiyona sahip Yaşayan Şehit Kütüphaneleri'ni açmak için siz bağışçılarımızın desteği ile yola çıktık. Bu yolda emek vermeyi 'vatan borcu' diyerek yola çıkan ve "vatan uğruna' canını feda eden şehitlerimize borç biliriz.”
“Böyle bir etkinlikte yer almak gurur verici”
Etkinliğe katkı koyan kulüplerden birisi olan Kırklareli Üniversitesi Eşli Dans Kulübünün Başkanı aynı zamanda eğitmenliğini yapan İrem Büyük, etkinlikte yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Hem sanat hem de yardımın bir arada gerçekleştirildiği bir etkinlik olduığunu ifade eden Büyük, gelecekte dha geniş katılım ile etkinlikler düzenlenmesini umduğunu söyledi. Kulüpleri hakkında bilgi veren Başkan Büyük; topluluğa kayıt olmak için tek şartlarının Kırklareli Üniversitesi öğrencisi olmak olduğunu kaydetti. Bu yılı güzel bir şekilde geçirmek istediklerini belirten Büyük, bu yıl hedeflerinin daha yüksek olduğunu kaydetti.
“Gelecekte daha büyük
etkinlikler gerçekleşecek”
Başkan Büyük, bu aşamadan sonra kayıt olan herkese dansı sevdirmek adına çabaladıklarını ifade ederek, “Birçok kişi bize ben yapamam daha önce dans etmedim gibi sözlerle geliyorlar. Bunlar önemli değil çünkü bizler en başından adım seviyesinden itibaren her şeyi öğretiyoruz. Önemli olan kişinin dansa ilgisinin olup olmadığı. Kulübümüzün sloganında da belirttiğimiz gibi “Hissedebilen herkes dans edebilir” bu yüzden hissedebilen herkesi bize katılmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Bu yıl daha kaliteli gösteriler çıkarmanın en büyük hedefleri olduğundan bahseden İrem Büyük, bu gösteriler için yıl başından itibaren çalıştıklarını sıradaki gösterilerinin ise 21 Aralık tarihinde olduğunu dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol