Sanat engel tanımaz

Geçtiğimiz günlerde Önadım Medya Gurubu olarak Kırklareli Engelli Ritim Grubu öğrencilerinin Gençlik ve Spor merkezindeki provalarına konuk olduk. 

14 Ekim Cumartesi Günü Kırklareli Gençlik ve Spor Merkezi’nde Engelli Ritim Grubu çalışmalarına Önadım Medya Gurubu olarak konuk olduk. Engelliler Umut Spor kulübü üyesi olan ve Engelli Ritim Grubuna gönüllü olarak ders veren Murat Özek “onlar bizim her şeyimiz. Her zaman onların arkasındayız” dedi
“Sanat ile engelleri kaldıralım”
Hüsamettin Mehmet Ateş Anaokulu’nda okul öncesi öğretmeni olan Murat Özek, ritim grubu katılımcılarının engelleri olduğunu ancak bunun sanata engel olmadığını öğrencilerin çok başarılı olduğunu müziğe çok yatkın olduklarını belirtti. Özek “Engelli Umut Spor Kulübü gönüllü üyesiyim Dernek Başkanı ile görüştükten sonra katılımcılara nasıl keyifli vakit geçirebileceklerini ilişkilerinin nasıl olumlu olabileceği konusunda görüşme yapması neticesinde Engelli Ritim Grubunu kurduk”
“İleriye dönük konser
planlarımız var”
“Engelli Ritim Gurubuyla Çalışmalara geçen sene Ekim ayında başladık. Yazın yalnızca 3 aylık bir ara verdik onun dışında 1 yıldır ritim gurubunun devam ediyoruz. Grupta 1 bedensel engelli 7 tane zihinsel engelli 1sağlıklı birey var. Birey diyorum çok küçük yaşta olanlarda var 9 yaşında sağlıklı bireyimiz 13 14 yaşlarında en küçük engelli birey en yükseği ise 40 yaşında bütün grubu sağlıklı bireylerle engelli bireylerin buluşması olarak düşündük en başta konser planlarımız bunların içinde var sağlıklı bireylerle engelli bireyleri buluşturacağız.
Ritim grubunu çalıştırırken aynı zamanda sağlıklı bireylerden de destek isteyeceğiz üniversite öğrencileri ve bu işi profesyonel yapan kişilerden gruba dahil olup gitar bağlama vs. konser yapacağız.
Bunun hakkında projeler yazım aşamasında 2 tane projemiz var çocukların müzik aletlerini profesyonelce çalabilmeleri adına şuan ilk hedefimiz 3 aralık dünya engelliler gününde bir konser planımız var ona yetişebilmek.”dedi
Aileler “Her daim
çocuklarımızın arkasındayız”
Ritim grubuna katılan aile bireylerin onların her zaman arkasında olduğunu belirtti. Aileler “Her zaman çocuğumuzun arkasındayız. Çocuklarımız sadece müzik ile değil diğer spor branşlarınla da ilgileniyor” dediler.
“Teşekkürler Önadım Medya Grubu”
Önadım Medya Grubunun her zaman yanlarında olduğunu belirten aile bireyleri “Önadım Medya Grubu Çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bizi hiçbir zaman yanlış bırakmadılar” dediler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol