Sanal Tur ile Kırklareli

Tanıtım konusunda büyük sıkıntı çeken Kırklareli'nin imdadına yine Kırklareli Valiliği yetişti. Başka illerin gölgesinde kalan ve başka illerle ismi karıştırılan Kırklareli, Valiliğin yapmış olduğu bir çok tanıtımla dünyaya duyurulmaya başlandı. Bölge tanıtımı olarak, yol güzergahlarından kültürüne, yemeklerinden müziklerine kadar bir çok çalışmaya imza atan Kırklareli Valiliği, 

şimdi de Kırklareli'ni Sanal Tur olarak dünyaya tanıtacak.
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın talimatları doğrultusunda Kırklareli'nin 360° Panoramik Sanal Tur çalışması yapıldı. Yapılan Çalışmayla birlikte Kırklareli Merkez ve tüm ilçeleri sanal tur ortamına aktarıldı.
Kırklareli Valiliği web sitesinde www.kirklareli.gov.tr yer alan çalışma ile dünyanın her yerinden giriş yapılarak, Kırklareli tarihi mekanlardan turizm alanlarına, belgesellerden müziklere, gezilmesi gereken yerlerden her türlü bilgiye kadar bir çok konuda Kırklareli hakkında görseller eşliğinde ulaşılacak.
Daha öncede Vali Mustafa Yaman'ın talimatlarıyla Kırklareli Valiliği tarafından "Kırklareli İçin Çal" klibi, "Kırklareli'nin Tanıtım Belgeseli", "Kırklareli Folkloru" ve "Kırklareli Mutfağı" tanıtım kitapları hazırlandı.
Kırklareli'ni ülke genelinde ve uluslar arasında daha iyi tanınabilmesi, yerli ve yabancı turistleri bölgeye çekme, folklor kültüründen mutfak kültürüne, saklı kalmış cennetlerinden doğa harikalarına kadar bir çok konuda Kırklareli'ni tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan Tanıtım Belgeseli ve Kitaplarının dağıtımları yapıldı ve büyük ilgi gördü.
"Kırklareli Folkloru" kitabında gelenekler, görenekler, inançlar, yöresel kıyafetler, bilmeceler, deyimler, folklor örnekleri gibi bir çok konu ön plana çıkartılarak Kırklareli'nin Folklor Kültürü tanıtıldı.
"Kırklareli Mutfağı" kitabında da Kırklareli'ne özgü çorbalardan sebze yemeklerine, et yemeklerinden hamur işlerine, tatlılardan salatalara kadar bir çok lezzetin tarifine ve yapımına yer verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol