Saltık “Özelleştirmek Alpullu Şeker Fabrikası’nın kapanması demek ”

Cumhuriyet Halk Partisi her Çarşamba günü gerçekleştirdiği halk toplantılarına devam ediyor. Parti içi gündem ile ülke gündeminin konuşulduğu toplantıda ana gündem maddesi özelleştirilmesi gündemde olan başta Alpullu Şeker Fabrikası olmak üzere Türkiye’de ki bütün diğer şeker fabrikaları vardı. 

28 Şubat Çarşamba günü Kırklareli CHP İl Başkanlığı Binası’nda yapılan toplantıya CHP Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, CHP Kadın Kolları Kırklareli İl Başkanı Zehra Deyrin, Şeker İş Sendikası Alpullu Şube Başkanı Orhan Saltık, belediye başkanları ve üyeler katılım gösterdi.
“Trakya’da 4 ile istihdam
sağlıyor”
Toplantıda ana gündem maddesi satılması gündemde olan şeker fabrikalarıydı. Konu hakkında konuşmak için kürsüye gelen Şeker İş Sendikası Alpullu Şube Başkanı Orhan Saltık, Alpullu Şeker Fabrikası’nın sadece Kırklareli için değil tüm Türkiye için önemli bir fabrika olduğunu söyledi. Saltık, “Alpullu Şeker Fabrikası ülkemiz için çok önemli bir değer aynı zamanda önemli bir gelir kapısı. Özelleştirilmesi gündemde ve bu çok yanlış bir karar. Çünkü özelleştirilmesi demek Alpullu Şeker Fabrikası’nın kapanması demek. İnanın bana özelleştirildikten sonra şeker fabrikalarımızın çalıştırılma şansı yok. Bir yıl içinde kapanma durumuyla karşı karşıya kalacaktır. Bu durumdan da en çok etkilenecek bölge bizim bölgemiz Trakya Bölgesidir. Alpullu Şeker Fabrikası; İnsanı, besicisi, işçisi, nakliyecisi ile doğrudan doğruya ve dolaylı bir şekilde bizim 4 ilimize istihdam sağlıyor. Sadece Alpullu veya Kırklareli’nin değil. Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve İstanbul’da Çatalca’ya kadar ekim alanları var” ifadelerini kullandı.
“Biz bu kararı iptal ettireceğiz”
Saltık, daha önce özelleştirme kararlarının iptal edildiğini ve yine iptal edilebileceğini belirterek, “2006 yılından beri bu özelleştirmenin içindeyiz. 2 kez özelleştirme kararlarını iptal ettirdik. Bir daha iptal ettiremeyiz gibi bir düşüncemiz olmasın, hükümet yetkilileri bu mücadelemiz karşısında özelleştirme kararını tekrar iptal edecekler. Biz bu kararı iptal ettireceğiz ve sonuna kadar bu işin arkasındayız. Biz Trakya’nın ve Türkiye’nin milli insanları ve güçleri ile bu kararın karşısında dimdik duracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
10 milyon kişi istihdam sağlıyor
Şeker fabrikalarının ülke insanı için büyük bir istihdam kapısı olduğunun altını çizen Saltık, konuyu şu sözlerle ifade etti, “Türkiye’ye en büyük katma değeri sağlayan fabrikalar Türkiye Şeker Fabrikalarıdır. Bu fabrikalar yılda 3 milyar dolar katma değer sağlamaktadır. Ülkemizde ki 10 milyon kişiye istihdam yaratmaktadır. Peki biz bu fabrikalarımızı satsak ve bir gelir elde edilse, 3 milyar değil 10 milyar kasamıza girse 3 yıllık ülkemize sağladığı katma değere tekabül eder. Şu an önümüze koyulan 5 yıl işletme şartı var. Ancak geçmişe dönüp ülkemizde ki özelleştirmelere baktığımız takdirde o kurumların devam etmediğini görürsünüz”
“Sağlık açısından zararlı”
Şeker fabrikalarının satılmasının sağlık açısından da Türkiye’ye ciddi zararlar vereceğini söyleyen Saltık, şeker fabrikaları satıldığı takdirde pancar şekeri değil, zararlı yabancı maddeli nişastadan imal edilen şeker olacağını vurguladı.
İnsanlara zarar vereceğini söyleyen Orhan Saltık, yapılan araştırmalar sonucunda katkı maddeli şekerlerin çok ciddi kanser yapıcı maddeler içerdiğinin kanıtlandığını söyledi.
CHP’li yetkililer ve üyeler toplantının ardından şeker fabrikalarının kapatılmaması için imza toplayan stantları ziyaret etti ve destek oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol