“Sakata Geldik” ayakta alkışlandı

Kırklareli Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında, 03 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Kırklareli AKM’de gerçekleşen, Erman Eranıl’ın “Sakata Geldik” adlı stand up gösterisi Kırklarelililer tarafından büyük beğeni ile karşılandı
Engelli olmanın hiçbir şeye “engel” olamayacağının en güzel örneği, geçtiğimiz Cumartesi günü Kırklareli’nde sergilendi. Nitekim, 1995 yılında geçirdiği talihsiz bir kaza neticesinde omurilik zedelenmesi nedeniyle yaşamına tekerlekli sandalye ile devam etmek durumunda kalan Erman Eranıl, yaşama sevincine hiçbir şeyin “engel” olamayacağını kanıtlarcasına, hayatla olan bağını hiç koparmadı. Eranıl, bu süreçte spordan sanata, bolca seyahat etmekten sivil toplum örgütü faaliyetlerine kadar aktif olarak sosyal yaşama katılırken, aynı zamanda mizah duygusunu da geliştirmeyi başardı. Yıllar süren eğitim ve birikimi neticesinde sahnelediği “Sakata Geldik” adlı Stand Up gösterisi ile milyonları güldürmeyi sürdürüyor.
Azim, kararlılık ve yaşama bağlılığı ile birçok insana örnek olan Erman Eranıl, 03 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Kırklareli’ne geldi. Kırklareli Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında, Kırklareli Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen, Eranıl’ın “Sakata Geldik” adlı Stand Up gösterisi Kırklarelili vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Cumartesi akşamı saat 20.00’de başlayan gösteriye Kırklarelili vatandaşlar büyük katılım gösterdi. Gösterinin ilk dakikalarından itibaren yüzlerinde gülümseme eksik olmayan vatandaşlar, salondan büyük bir memnuniyetle ayrıldı.
Erman Eranıl kimdir?
Erman Eranıl, 28 Mayıs 1978 tarihinde, Ankara’da doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olan Eranıl, iyi derece İngilizce ve Rusça bilmektedir. 1995 yılı yazında Kuşadası’nda yüksekten sığ suya balıklama atladı ve boyun kırığına bağlı omurilik zedelenmesi yaşadı. O günden sonra hayatı değişen Eranıl, hayatın tüm zorlukları ile başa çıkabilmeyi başardı. Nitekim spordan sanata, sivil toplum hareketlerinden seyahate kadar birçok faaliyette bulunarak hayatla olan bağını hiç koparmadı. Yaklaşık 20 yıldır sivil toplum örgütlerinde yer alarak ‘Engelli İnsan Hakları Mücadelesi’ içinde olan Eranıl’ın engelli Sivil Toplum Örgütleri’nde yöneticilikleri ve üyelikleri var.
Hayatı boyunca vazgeçilmezi olan spor ve sanata yönelen Eranıl, 15 yaşımda başladığı ve çok sevdiği otomobil sporlarına geri döndü. 9 Kasım 2014’de Ankara Kazan Tırmanma Yarışı’nda Sinan Saatçi’yle start alan Eranıl, “Yılın Engelsiz Sporcusu” ödülünü aldı.
Sanata dair çalışmalara genç yaşlarda başlayan Eranıl, 20 yaşında iken dönemin ünlü TRT Spikerleri Jülide Gülizar ve Melih Pantül’den, diksiyon, etkili konuşma ve spikerlik eğitimleri aldı. Ayrıca 2010 yılından beri çok değerli tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü’yle usta çırak ilişkisiyle çok şey öğrendim. Yazmayı çok seven ve bugüne kadar da pek çok deneme, makale ve köşe yazısı yazan Eranıl, Kanal B Televizyonu’nda ‘Engelim Olma’ programında sunuculuk yaptı.
Seyahati de çok sevdiğini ifade eden Eranıl; “Küçüklüğümden beri dünyaya farklı gözle bakan bir çocuktum. Büyüdükçe dünyaya dair gözlemlerim arttı.
Seyahati de çok sevince epey yol, yöre ve insan hikayesi birikti. Ve pek tabii sakatlık hikayeleri! Önceleri arkadaşlarıma anlattığım hikayeler, onlarında desteğiyle artık sahnede. 2014 yılından beri kendi yazdığım ve oynadığım tek kişilik oyunum ‘Sakata Geldik’ ile yurtiçinde ve yurtdışında pek çok yerde sahne almaktayım. 40’ın üzerinde oyunla yaklaşık 16.000 seyirciye hitap ettim. Belki bir gün sizin şehrinizde de buluşabiliriz.” Sözleri ile son dönem gösterisinin temelini anlatıyor. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol