Sahte haberlere dikkat!

Koronavirüs salgını ile birlikte bazı kişi ya da kişilerde asılsız haberler yayarak halk arasında korku ve panik yaratmak için harekete geçti. Adeta sanal birer terörist gibi davranan bu kişiler resim düzenleme programları ile ulusal bir gazetenin internet sitesinden yayınlanmış görüntüsü verdikleri Kırklareli ile ilgili haberi sosyal medya aracılığıyla paylaşıma açtı. Haberin sahte olduğunun anlaşılması ise uzun sürmedi. 

Kırklareli Valiliği küresel bir salgın haline gelen ve dünyada hızla yayılan Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili gerçeği yansıtmayan, asılsız, paniğe ve endişeye yol açacak tüm haber ve sosyal medya paylaşımları için 'halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak' suçu kapsamında kanuni yaptırım uygulanması için çalışma yapılacağını duyurdu. Bu kapsamda yapılan araştırma ve incelemelerde whatsapp gruplarından “Son dakika haber: Kırklareli’nde vaka!”şeklinde görsel düzenleme programlarıyla oynanarak sanki ulusal bir gazetenin yayınıymış gibi gerçeği yansıtmayan, asılsız, paniğe ve endişeye yol açacak paylaşımlar yapıldığı belirlendi.
Henüz tespit edilen bir koronavirüs vakası bulunmadığı halde varmış gibi algı yaratmaya çalışan bu tür paylaşımlarla ilgili Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Gerçeği yansıtmayan, asılsız, paniğe ve endişeye yol açan paylaşımlara itibar etmemekle birlikte, tüm açıklamaları Kırklareli Valiliği web sitemizden (www.kirklareli.gov.tr) ve Kırklareli Valiliği Resmi Sosyal Medya Hesaplarımızdan (Twitter: @valikirklareli – instagram : @kirklarelivaliliği) takip edebilirsiniz” denildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol