Sahipsiz Longoz Ormanları

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Longoz Ormanlarında özellikle haftasonu gelen tatilcilerin yaptığı tahribata isyan etti. Avrupa’da tek olan dünyadaki ise 3 örnekten birisi konumunda olan Longoz Ormanlarının yeterince korunmadığını belirten vakıf yetkilileri, girilmemesi gereken yerlere araçların girdiği, yakılmaması gereken yerlerde mangalların yakıldığı ve çevrenin atıla çöpler ile talan edildiğini ifade etti.

Kırklar Haber
Longoz Ormanları son yıllarda tüm Türkiye’den tatilcileri çeken bir bölge konumunda ancak bunun yanında olumsuz konularda gündemde. Özellikle bilinçsiz vatandaşlar tarafından çevre tahrip edilirken, DAYKO bu konuda sosyal medyadan açıklamada bulundu.
“Istrancaların evladı Longoz Ormanları mirasını kör bir zihniyet yok ediyor”
DAYKO yaptığı açıklamada Longozların öneminden bahsederken, yapılan yanlışlara da değindi; “Dünyada ki üç örnekten bir olan Longoz Ormanları yağmacı tatilcilerin istilası altında insan ayağının basmaması gerek yerler, patikalar otobanda dönüşmüş, otobüsler kamyonlar minibüsler cirit atıyor. Avrupa’nın en dev dış budak ağaçların endemik alanları otopark alanı, Koruma altında sayılana longoz su basar alanları piknikçiler yerleşmiş. Çadır dahi kurmanın yasak olduğu ölü ağaçlar alanları mangal alanları oluşmuş. Endemik bitki alanların içi ateş alanlarına dönüşmüş. Sarmaşıklar araçlardan kalkan toz tabakası altında. Longozları besleyen dereler ve göller çöp deryası Istrancaların evladı Longoz Ormanları mirası kör bir zihniyet yok ediyor.
Neredesin ey yetkililer, sadece elinizin altındaki yetki kullansanız dahi longoz ormanlarında yaşayan canlıların yaşam nimetinin rızası size ve çocuklarınıza her iki dünyada yeter.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. iyi günlet bu günler daha 22 Ağustos 2019 Perşembe 14:22:23

    Yeşil düşmanlarının saray villa otel pansiyon yapmak için milyonlarca ağacı kesmelerinden esinle bu vahşi piknikçiler de piknik yangınlarına başlarlarsa işte o zaman felaket.

  2. Kocabaşları toplu orman katliamları ile iştigal ederlerken küçükbaşları da domuzlar gibi mezbelelik bırakırlar ardlarında.

  3. Bilinçsiz halk deyip küçümsemeyin. Özellikle İstanbuldan gelen tabaka paralı pulu okumuş yalamış yutmuş takımından. Onların yaptıklarını geride bıraktıklarını bir görseniz. Bizim İğneadalılar yada bu civarın insanının böyle davrandığını görmezsiniz pek fazla. Ama yabancılar hem kötüleyip hem de kirletiyorlar. Herşeye hakları olduğunu düşünüyorlar. Oradaki isim yapmış bazı işletmeler de "doğada macera" gibi kılıflarla nelere çanak tutuyorlar bir de onları görmelisiniz. Bu arada iki dönem adayı yönetmiş şimdi 3. defa seçilen muhterem belediye başkanını da bir değerlendirin. Bazı durumları "turizm yapıyorlar ne var bunda" diye hafif gördüğü olayları da görün biraz. Adayı hep beraber bitirdiler.

  4. Gerçekten sahipsiz. Longoz ziyaretçi merkezi diye bir yer açmışınız girişte ama koskoca orman korumasız. Sadece longoz değil her yer. Ya girişteki çamlıkta macera parkı açmak ? Belediye başkanımız buna büyük yatırım diyor. Ne güzel iş valla. Koca orman birileri eliyle para basıcak diye ormanlardaki kalabalığa bir yenisini ekleyelim. Ne ala memleket.