Sahadan sesler yükseliyor; “Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Merkez’e bağlı köylerdeki üyelerini ziyaret ederek, üyelerin sıkıntılarını yerinde dinledi. Gelecekten kaygı duyduklarını dile getiren yetiştiriciler ile bir araya gelen Dermenci, süt fiyatı ve süt desteklerinin acilen artırılması gerektiğini söyledi.

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Kırklareli Merkez’de Paşayeri Köyü üyelerinden Tamer Yeşil, Ulukonak Köyü üyelerinden Selçuk ve Berk Kama’yı, Dokuzhöyük Köyü üyelerinden Hasan Akın ve İnece Beldesi üyelerinden de İsmail Topal’ı işletmelerinde ziyaret etti. 
İşletme ziyaretlerinde yetiştiriciler besi maliyetinin çok fazla arttığını, hayvanlarını satmakta zorlandıklarını ve maliyetlerinin altına satmak zorunda kaldıklarını dile getirdiler. Gelecekten kaygı duyduklarını belirten yetiştiriciler artan girdi maliyetleri altında ezildiklerini, girdi maliyetlerine, ete ve süte acilen müdahale edilmesi gerektiğini söylediler. 
Gelecek Kaygısı Duymadan Sadece 
Üretmek istiyoruz
Yem süt paritesinin kafa kafaya geldiğini böyle giderse zor da olsa baktıkları hayvanları artık bakamayacak hale geldiklerini belirten yetiştiriciler, Ulusal Süt Konseyinin bir an önce toplanması gerektiğini söylediler. Artan girdi maliyetleriyle mücadele edebilmek için hem süt fiyatının hep de süt desteklerinin acilen artması gerektiğini söyleyen yetiştiriciler, artık sürdürülebilir bir hayvancılığın kalmadığını belirttiler. 
Gelecek kaygısı yaşamadan sadece üretmek istediklerini belirten yetiştiriciler “Kuyunun dibini mi görmemiz lazım kuyunun dibini görürsek istesek te ilerleyemeyiz üretemeyiz” dediler. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. kocabaşlar diyorlar ki 01 Eylül 2022 Perşembe 12:21:19

    Bütün konu komşu ülkeler süt dolu oralardan getiririz sizler de oturun keyfinize bakın demek istiyorlar diğer tüm üreticilere dedikleri gibi