Sağlıkta şiddeti kınadılar

29 Mayıs 2015 tarihinde Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Kamil Furtun'un uğradığı silahlı saldırı sonucu görev başında hunharca katledilmesi İlimiz Devlet Hastanesi A Blok önünde saat 09.30 da saygı duruşunu müteakip yapılan basın açıklaması ile kınandı.

Sağlık camiası Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmakta olan hekim Op.Dr. Kamil Furtun'u menfur bir saldırı sonucu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyor.
Bu kapsamda Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "Sağlık hizmeti sunan, şifaya vesile olan sağlık çalışanlarına karşı uygulanan kötü muamele ve şiddeti kınıyoruz. Şiddeti toplu olarak hiçbir yerde mazur göremeyiz, sağlık çalışanlarına karşı şiddeti ise asla kabullenmiyoruz. Bu nedenle kamuoyunun farkındalığını artırmak üzere 1 Haziran 2015 Pazartesi günü (bugün) saat 09:00-09:15 arasında acil durumlar dışında sağlık hizmeti sunulan tüm birimlerimizde sağlık yöneticilerimiz ve sağlık çalışanlarımızla birlikte olayı kınadık. Hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun'a Allah'tan rahmet, tüm yakınlarına sabırlar diliyoruz. Sağlık Camiasının başı sağolsun" dendi.
Kırklareli Tabip Odası ise saat 09.30'da hastane bahçesinde bir basın açıklaması yaparak menfur saldırıyı kınadı. Söz konusu açıklamalar, Babaeski ve Lüleburgaz Devlet Hastanelerinde de gerçekleştirildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol