“Sağlıkçılar yorgun ve sahipsiz ama umutlu”

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, “14 Mart Tıp Bayramı” dolayısıyla yaptığı açıklamada, “20 yıldır AKP’nin uyguladığı; sağlık hizmetlerini ticarileştiren, hekimleri, sağlık emekçilerini görmezden gelen, vatandaşı müşteri gören hatalı politikaları sonucu sağlık çalışanları 14 Mart'ı buruk, yorgun, sahipsiz ama umutlu bir şekilde kutlamaktadırlar” dedi. 

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, “14 Mart Tıp Bayramı” dolayısıyla bir açıklama yaptı. Açıklamasında AK Parti hükümetlerinin 20 yıldır uyguladığı sağlık politikalarını eleştiren Gündoğdu, şunları söyledi;
“20 yıldır AKP’nin uyguladığı; sağlık hizmetlerini ticarileştiren, hekimleri, sağlık emekçilerini görmezden gelen, vatandaşı müşteri gören hatalı politikaları sonucu sağlık çalışanları 14 Mart'ı buruk, yorgun, sahipsiz ama umutlu bir şekilde kutlamaktadırlar. Son 3 yılda yaşadığımız salgın, ardından deprem felaketi nedeniyle sağlık emekçilerimiz can siper hane mücadele vermektedir. İki yıl pandemi boyunca gece gündüz demeden hayatları pahasına günlerce sevdiklerinden uzak, ağır çalışma şartlarında çalışan sağlık emekçilerimiz şimdi de depremde yakınlarını, arkadaşlarını kaybetmelerine, evlerinin yıkılmasına rağmen güvenli olmayan hastanelerde, çadırlarda şifa dağıtmaya devam ediyorlar.
Bu yoğun tempoda ve uykusuz, ailesinden uzak fedakârca gösterdikleri çalışma azim ve kararlılıkları nedeniyle kendilerine sonsuz minnetlerimizi sunuyorum. 
Millet İttifakının iktidarında, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında; 
Sağlık hakkını açık bir anayasal hak olarak düzenleyecek, kimsenin sağlık hizmetlerinden mahrum bırakılamayacağını güvence altına alacağız. Nitelikli sağlık hizmetlerinin herkes için erişilebilir ve adil olmasını sağlayacağız.
Bu duygularla;
İnsan ve toplum sağlığının öncelendiği, sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilerek emeklerinin karşılığı aldığı, ayrımsız tüm vatandaşlarımızın güler yüzlü modern, bilimsel donanımlı mekanlarda hizmet alabildiği 14 Martları kutlamanın özlemiyle, pandemide, depremde, gece gündüz demeden her koşulda görevini büyük bir özveriyle yürüten, yaşamımızı emanet ettiğimiz tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı gönülden kutluyorum. Sizlere minnettarız. İyi ki varsınız. Saygılarımla.” (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. orada da muhtaçsınız 14 Mart 2023 Salı 20:19:42

    Öte taraftaki doktorlar sağlıkçılar depremde dünyayı terkedenleri yoğun çabalarla oranın hastanelerine taşıyıp ilk yardımlarını yaptılar ve çoğunu şok-tedavi üzere spiritüel uykuya soktular ahiret bedenlerini tekrar reorganize edinceye kadar