Sağlık sektöründe göçün yönü değişiyor mu?

Yıllarca Kırklareli’nden Edirne’ye tedavi olabilmek için giden hastalar artık il dışına çıkmaktan büyük oranda kurtuldu. Hatta Kırklareli artık il dışından hasta kabul etmeye başladı. Sağlık Bakanlığı ile Kırklareli Üniversitesi arasında yapılan protokol ile Kırklareli Devlet Hastanesi’nin Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi adıyla kazandığı yeni kimlik beraberinde başarıyı da getirdi. Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde görev alan alanında uzman Doçent ve Profesörler, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli ile peş peşe başarılı ameliyat ve tedavilere imza atmaya başladı. Hastaneye kazandırılan yeni cihazlarla birlikte daha önce hiç yapılmamış ameliyatlar Kırklareli’nde de yapılır oldu. Bunlardan en önemlisi olan açık kalp ameliyatı ikinci kez başarı ile gerçekleştirildi. Edirne’den Kırklareli’ne gelen 61 yaşındaki Mehmet Yılmaz, yapılan açık kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu. 

Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Işık ve ekibinin, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilki gerçekleştirerek 18 Ağustos 2022 tarihinde yaptığı açık kalp ameliyatı ile birlikte sağlık hizmetlerinin ilimizde daha etkin, kaliteli, verimli ve ulaşılabilir bir şekilde sunulması yönünde önemli bir gelişme sağlanmıştı.
Alanında yetkin hekimler ve gerçekleştirdikleri başarılı cerrahi operasyonlarla birlikte, sağlık hizmetini Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinden almak isteyen vatandaşların sayısında artış yaşandı.
Edirne’de yaşayan ve artan şikâyetleri üzerine Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran 61 yaşındaki Mehmet Yılmaz’ın açık kalp ameliyatı, Prof. Dr. Ömer Işık ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Cerrahi operasyon ile birlikte Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ikinci kez açık kalp ameliyatı gerçekleştirilmiş oldu.
Ameliyat sonrası Kırklareli Valisi Birol Ekici ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, açık kalp ameliyatı olan hasta Mehmet Yılmaz’ı ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, tedavisi devam eden 61 yaşındaki Mehmet Yılmaz’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Işık’a, ameliyatta görev alan ekibine ve Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimine teşekkür etti.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, konuşmasında ayrıca; “Sağlık Bakanlığı ile 05 Haziran 2020 tarihinde imzaladığımız Afiliasyon Protokolü'nün sağladığı imkânlar sayesinde Tıp Fakültesi hocalarımız, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev alan kıymetli hekimlerimiz ve sağlık personelimiz böylesine önemli bir ameliyatı ikinci kez gerçekleştirmiş oldu. Prof. Dr. Ömer Işık hocamız ve ekibi, hastalara en yüksek düzeyde sağlık hizmeti sunmak; vatandaşlarımızın hızlı, kaliteli ve yerinde sağlık hizmeti almasını sağlamak için üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapıyorlar. Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi hocalarımız, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimlerimiz ve sağlık personelimiz, üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapmaya devam edeceklerdir” dedi.
Açık kalp ameliyatı olan Mehmet Yılmaz ise, Prof. Dr. Ömer Işık ve ekibine teşekkür ederek sağlığına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ziyaretin akabinde Kırklareli Valisi Birol Ekici ve Rektör Şengörür, Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine kazandırılan anjiyo ünitesini gezdi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol