Sağlık personelinden “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü”

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ve Kırklareli Devlet Hastanesi yöneticileri ve personelleri fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yaralarını savunup yaşamın her alanında her yerde fiziksel aktivite katılımı bilincini oluşturmak amacı ile “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” gerçekleştirdi. Kırklareli
Devlet Hastanesi bahçesinden TOKİ’ye kadar yapılan yürüyüşte 10.000 adım atıldı.

3 Mayıs Perşembe saat 16.30’da başlayan yürüyüşe; Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, Kırklareli Devlet Hastanesi Başhekimi Camettin Atam, hasyane ile il sağlık müdürlüğü yetkilileri ve personeller takıldı.
“5 kilometrelik bir yürüyüş
yapacağız”
Yürüyüş öncesinde konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, “Bugün Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında ki yürüme etkinliği ile sizlerle birlikteyiz. Bilindiği üzere Mayıs ayı Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’nün bulunduğu ay. Bu kapsamda Kırklareli Devlet Hastanesi personelimiz, yönetim, çalışanlar hep beraber bir parkur düzenlediler. Bu parkurda yaklaşık 5 kilometre kadar bir yürüyüş yapacağız. 10 bin adım atmayı hedefliyoruz” dedi.
“Kendi davranışlarımızda da rol model olmaya çalışıyoruz”
“Özellikle sağlık personelinin kaynaşması ve toplum üzerinde de hareket etmeye dikkat çekilmesi adına bu yürüyüşü önemsiyoruz.
Biz sağlık hayat kültürünü benimseyen bir Sağlık Bakanlığı’nın çalışanları olarak, mutlaka fiziksel aktivitenin arttırılması, sağlıklı beslenme ve sigara-alkol gibi alışkanlıklardan uzak durulması prensiplerini önemsiyoruz ve bunları yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Kendi hayatımızda ve kendi davranışlarımızda da rol model olmaya çalışıyoruz. Katılımlarından dolayı bütün personelimize de teşekkürlerimi sunuyorum”
Konuşmanın ardından yürüyüşe başlandı. Katılımcılar, "Sağlıklı bir yaşam için her gün 10 bin adım" pankartı ile "Sağlıklı yaşam için harekete geç" yazılı dövizlerle yürüyüş yaptılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol