Sağlık için günde 2 bardak süt için

Lüleburgaz Belediyesi ve Kırklareli İl Süt Üreticileri Birliğinin ortaklaşa düzenlediği 21 Mayıs Dünya Süt Günü’ etkinliğinde keyifli dakikalar yaşandı.

Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda Pazartesi akşamı Lüleburgaz Belediyesi ve Kırklareli İl Süt Üreticileri Birliğinin ortaklaşa “21 Mayıs Dünya Süt Günü” etkinliği düzenledi.
Etkinlikte konuşan Kırklareli İl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Demircan, süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlıklarının çocukluk çağında kazandırıldığını, geleceğimiz olan gençlerin sağlıklı bir ömür geçirmeleri için bu alışkanlığın kazandırılmasının önemine dikkat çekti. Demircan’ın ardından Doğa Koleji 2-B sınıfı öğrencisi Yağız Çivi ‘Süt’ adlı şiiri seslendirdi.
Süt tüketim oranı arttırılmalı
Programın devamında Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de, ‘Dünya Süt Günü’ ile ilgili görüşlerini paylaştı. Gerenli, “Hem çocukların hem yetişkinlerin sağlıklı büyüme ve gelişmeleri için kalsiyum deposu süt tüketimi çok büyük önem taşıyor. Raşitizm gibi pek çok kemik hastalığının önüne süt ve süt ürünlerini tüketerek geçebiliriz. Türkiye’de süt tüketim oranı Avrupa’ya göre çok düşük. Bu oranın daha da arttırılması ve sağlıklı gençler ve gelecek için süt ve süt ürünler tüketimin hızla arttırılması gerekir.
Süt, canlının büyümesi ve gelişmesi için en başta gelen besinlerden biridir. İnsanın tüm yaşamında önemli yeri olan süt, yeterli ve dengeli beslenme için gerekli olan hayvansal kaynaklı protein, yağ, laktoz ile vitamin ve mineral maddeleri tam ve yeterli oranda içerir.
Bir ülkenin sosyal ve ekonomik yönden güçlü olabilmesi, bedensel ve zihinsel yönden güçlü, sağlıklı ve yetenekli bireylerin çokluğuyla doğrudan ilişkilidir. Besinsel açıdan mükemmel gıda olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşıyor. Kemik gelişiminin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyum ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynuyor” dedi.
Etkinliğe Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Başkan Yardımcıları Rasim Aslan, Necmi İnci, Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Ortan, Kırklareli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Demircan, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol